A nyári szezonban a szokásosnál sokkal nagyobb igénybevételnek van kitéve a lábunk. Ráadásul ha közben nem kényeztetjük néha, nyár végére a papucsok és a szandálok okozta bőrkeményedésekkel lehet tele a lábunk, nem beszélve arról, hogy a talpunk milyen fájdalmakat élhet át. 

Valószínűleg nem is kell tovább ragozni, hogy miért nagyon fontos a nyár után egy kicsit rendbetenni a lábunkat, és egy kis extra kényeztetésben részesíteni. Nem is csak azért, hogy szépek legyenek, hanem azért, hogy megőrizzük egészségüket!

Forrás: Dreamstime

Első lépés: bőrpuhítás

  • 1 érett banán
  • 5 ek tej 

A tej bőrnyugtató, és a banán bőrtápláló hatása kiváló párost alkotnak, így a bőrkeményedések és repedezések ellen ez az első lépés. A banánt pépesítsd össze, majd keverd össze a tejjel. Kend be vele a lábad, kicsit masszírozd bele, majd hagyd rajta legalább negyed óráig. Egy-egy kisebb zacskót érdemes húzni a lábadra, így akár a kanapén is kényelmesen el tudsz helyezkedni, míg hatnak a csodaszerek. 

Második lépés: radírozás

  • 2 ek őrölt kávé
  • 5 ek tej

Amikor felpuhult a lábad, érdemes egy kicsit leradírozni, hogy megújulhasson a bőröd. A minden hézban megtalálható élelmiszerek közül erre a legjobb a kávé. A kávészemcséket tedd néhány evőkanál hideg tejbe, majd szépen radírozd át vele a lábfejedet.

Forrás: Dreamstime

Harmadik lépés: hidratálás

  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek méz

A méz igazi csodaszer, nem véletlen, hogy rengeteg arcpakolásnak is az alapját képezi. Hidratáló, fertőtlenítő és bőrkondicionáló hatásáról is ismert. Ehhez tökéletes páros az olívaolaj, ami szintén hidratál és rengeteg vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, ami kiválóan ápolja a lábat. Masszírozd át ezzel a keverékkel a lábfejedet, majd amikor már jó adagot felszívott a bőröd, vegyél fel zoknit, és hagyd rajta egész estére.

Szépségtrükkök a konyhából: 10 élelmiszer, amit megéri magadra kenni
Tudtad, hogy a konyhádban egy egész szépségszalon rejtőzik? Bátran bízd rá magad ezekre a természetes alapanyagokra, hiszen a leghíresebb márkák kozmetikumai is legtöbbször ezeket tartalmazzák. Mutatjuk is a 10 leghatékonyabbat!

Támogatott tartalom.