Zsírégető ételek fogyókúrázóknak – Duplázd meg a sikert!

Forrás: Dreamstime -
egészség étkezés zsírégetés étel fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Diétázni nem könnyű dolog, ám akadnak olyan zsírégető ételek, vagy éppen italok, amelyek segítségével megduplázható a siker. Íme, néhány szuper tipp!

Bab

Ha babról van szó, bármelyik fajtája jöhet, kinek-kinek ízlése szerint, mindegyik tartalmaz ugyanis fehérjét és rostot. A fehérje felgyorsítja az anyagcserét, eltelít, és energiával tölt el, a rostok pedig szabályozzák az étvágyunkat, és lassítják az emésztést. A hagyományos babfajták mellett érdemes kipróbálni néhány különlegesebbet is, mint például a szójababot, a csicseriborsót, vagy éppen a limababot.

Forrás: Dreamstime

Elő a babkonzervvel! Ennél jobb diétás édességet nem találsz!

Sokan még mindig csodálkozva néznek a babbal készült édességekre, pedig egyre több helyen bukkannak fel, hiszen például a lisztmentes süteményeknél is kiváló alapanyag, ráadásul diétázóknak is szuper variáció. Ezúttal egy muffint ajánlunk a figyelmetekbe!

Hal

A hal is jó választás, de nem mindegy, melyiket esszük. Legjobb, ha lazac vagy tonhal kerül a tányérra, ezek ugyanis ómega-3- zsírsavakban igen gazdagok, ami nemcsak a hajnak vagy körömnek tesz jót, de a leptin nevű fehérjehormont is stimulálja a szervezetünkben, ezáltal az anyagcserénkre és az étvágyunkra is jó hatással van.

Tejtermékek

A tejtermékekről sem szabad elfeledkezni, ezek ugyanis a fehérje mellett kalciumban is gazdagok, ami azért hasznos, mert fogyás esetén is segít megőrizni az izomzatot. A tejtermékektől sokan tartanak, mert sok bennük a zsír, de ma már nem nehéz bármelyik termékből alacsony zsírtartalmút választani.

Forrás: Dreamstime

Gabonák

A gabonafélék közül a quinoa, a barna rizs, a zab és a kukorica a legjobb választás, ezek ugyanis teljes kiőrlésű gabonák, amelyek szervezetünket megfelelő mennyiségű rosttal és összetett szénhidráttal töltik meg. A titkuk az, hogy az összetett szénhidrát lassabban bomlik le, így tovább biztosítja a szükséges energiát, emellett az inzulinszintet is megfelelő mértéken tartja, így hatására a szervezetünk nem sóvárog a zsír után.

Vörösbor

Vizsgálatok kimutatták, hogy a vörösbor fogyasztása is segít a zsír lebontásában, így számos egyéb egészségügyi előnye mellett ezért is érdemes esténként elfogyasztani egy pohárkával. A muskotályszőlőből készült bor a legmegfelelőbb, mivel ellagic savat tartalmaz, ami segít a szervezetünknek a gyorsabb fogyásban.

Bélbaktériumok okozzák a gyerekek elhízását? http://www.life.hu/ez-zsir/20160927-belbakteriumok-okozzak-a-gyerekek-elhizasat.htmlEgy nemrégiben közzétett vizsgálatból kiderül, hogy a túlsúlyos gyerek és tinik emésztőrendszerében másféle baktériumok élnek, mint egészséges súlyú kortársaikéban. A szakemberek abban bíznak, hogy az új ismeretek fényében ezeket a baktériumfajokat közvetlenül megcélozhatják, és ezáltal segíthetnek az elhízás megelőzésében, illetve korai fázisban történő kezelésében is. Ez Zsír!--Instagramra fel! Budapest, a sportok városahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160926-a-sportos-budapest-az-instagram-felhasznalok-szemen-keresztul.htmlBudapest kétségtelenül a sportok városa: megannyi lehetőséget kínál a sportok szerelmeseinek. Ha nem tudnád, mit sportolnál legszívesebben, inspirálódj az Instagramról, és légy kreatív! Ez Zsír!--Sötét reggelek, szél, nyirkos idő – Őrizd magadban a meleget jógával!http://www.life.hu/ez-zsir/20160923-igazitsd-a-gyakorlasod-az-oszhoz-joga-nyirkos-szeles-idoben.htmlAz évszakváltás látványos változást hoz a természetben, és a megváltozott körülmények hatnak az emberi szervezetre. A folyamat néha megvisel minket, és nyomot hagy a hangulatunkon is. A tested talán fejfájással, nyugtalansággal, álmatlansággal, ízületi fájdalommal, emésztési anomáliákkal, bőrszárazsággal küzd, de ne hagyd magad! Vedd számba inkább, hogyan segíthet enyhíteni a tüneteidet a jóga és orvosi háttere, az ajurvéda. Ez Zsír!Origo„A hús elhagyása nem megszorítás, hanem egy új világ felfedezése” – Ezért ne add fel a szeptemberi kihívásthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160921-kedvenc-vega-szakacsaink-kedvenc-receptjei-avagy-ezert-ne-add-fel-a-szeptemberi-kihivast.htmlA kihívás évének szeptemberi próbája a húsmentes hónap. Ha már éppen feladnátok, semmiképpen ne tegyétek. Hogy miért? Kedvenc vega szakácsainkat kérdeztük arról, hogy miért éri meg akár csak egy hónapra is kipróbálni a vega étkezést, ráadásul még egy kedvenc receptjüket is megosztották velünk! Ez Zsír!OrigoA brownie is lehet egészséges! Készítsd avokádóvalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160916-keszits-egeszseges-avokados-browniet.htmlKi ne szeretné a csupacsoki, isteni ízű brownie-t? Tény, hogy egy kis bűnözés néha belefér, de miért is bűnöznénk, amikor még ezt az édességet is meg lehet oldani egészségesebb variációban. Nézzük, hogyan készül az avokádós brownie! Ez Zsír!OrigoŐszi egészségbombák! Ezekből a gyümölcsökből fogyassz minél többet!http://www.life.hu/ez-zsir/20160909-szolo-fuge-korte-alma-az-osz-legcsodasabb-gyumolcsei.htmlA gazdag nyári gyümölcsszezon után sem kell elkeseredniük a vitaminbombák imádóinak, ugyanis az ősz is rengeteg kincset tartogat számukra. Mutatjuk is, hogy miket kell mindenképpen beiktatni az étrendbe! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.