Adj bele mindent! 5 edzésszabály a sikeres fogyásért

Forrás: Thinkstock -
fogyás siker szabály egészséges életmód edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokszor csak egy kis lépés választ el minket attól, hogy igazán beinduljanak a fogyáshoz, izmosodáshoz vezető folyamatok. De ha ez nincs meg, akkor hiába küzdünk erőn felül. Íme, 5 szabály, amire mindenképpen érdemes odafigyelni. 

1. Csináld jól

Ha tényleg elhatároztad magad az edzés mellett, akkor már ne végezz félmunkát. Sokszor ugyanis azon csúszik el a dolog, hogy nem megfelelően végezzük a gyakorlatokat, legyen szó akár súlyzós edzésről, futásról vagy pilatesről. Akkor hozhatod ki magadból a maximumot, ha jól végzed a gyakorlatot. Ha bizonytalan vagy, az elején mindenképpen fordulj személyi edzőhöz!

Forrás: Thinkstock

2. Növeld a terhelést

Ne feledd, hogy a tested egy idő után hozzászokik a terheléshez, így érdemes növelni a terhelést a fejlődés érdekében. Növeld a sorozatszámot, vagy dolgozz nehezebb súlyokkal, így egyre jobban fejlődhetsz.

3. Kardió és erősítés

Sokan úgy tartják, hogy aki fogyni akar, annak kizárólag kardióedzést, annak, aki izmosodni akar, kizárólag súlyzós edzéseket kell végeznie, de ez egyáltalán nincs így. A kardió, azon kívül, hogy szuper állóképességet ad, és fogyaszt, ha jól csináljuk, a szívre, a keringési és légzőrendszerre is pozitív hatást gyakorol, így nem iktatható ki akkor sem, amikor izmot akarunk növelni. Ugyanígy van fordítva is: azért, mert fogyni akarunk, nem végezhetünk kizárólag kardiómozgást. Az izomnövelésnek ugyanis a fogyásban is nagy szerepe van.

Forrás: Thinkstock

4. Egyél jól

Ha az edzések mellett nem étkezel megfelelően, semmi eredménye nem lesz a mozgásnak. Nem érdemes úgy belevágni az edzésbe, hogy nem olvastál utána, milyen étrend mellett érheted el a legjobb eredményt! Kövesd a kiegyensúlyozott táplálkozás 7 szabályát!

5. Ne feledd a motivációt

Minél többet gondolsz arra, hogy miért akarsz életmódot váltani, annál hatékonyabb lesz az edzés, és annál hamarabb éred el a célt. Mert erős motivációval biztosan következetes leszel, nem fogsz csalni sem az edzésben, sem az étkezésben!

Forrás: Thinkstock

A motiváció megtartásának öt lépése

A siker alapja a motiváció. A motiváció azt jelenti, hogy mindig a szemed előtt lebeg a cél. Tudod, hogy miért kezdtél bele a fogyásba, a diétába, a testmozgásba, és tudod, hogy mi a végső célod mindezzel. Motiváció nélkül nincs győzelem!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.