Ledöntötték saját határaikat a középkorú nők – meztelenül!

Forrás:Thinkstock -
fotózás Anglia nők pucér meztelen középkorú
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Láttak már a barátaidat meztelenül? Bár ez az ötlet a legtöbbeket megrémíti, mégis ez lehet a kulcs ahhoz, hogy megszeressük testünket. Négy középkorú brit nő vállalta, hogy megmutatja korántsem tökéletes testét azért, hogy így lépjék át a határaikat, és felhívják a figyelmet az önbizalom hiányára.

Egy kutatás szerint a brit nők csupán 20 százaléka elégedett testével. Négy barátnő, Jude, Jacqui, Sharon és Pat vállalta, hogy ledobják egymás előtt ruháikat, hogy jobban elfogadják saját testüket, és felhívják a figyelmet arra, hogy a középkorú nőknek sincs semmi takargatnivalójuk!

Pat 60 évesen tanácsadóként, Sharon 55 évesen nyugdíjas tervezőgrafikusként, Judith 49 évesen pénzügyi menedzserként éli napjait. A négy barátnő a 48 éves, fotósként dolgozó Jacqui kamerája előtt vállalta a pőre valóságot, hogy leküzdjék alacsony önbecsülésüket – írja a Daily Mail.

A négy középkorú nő azért állt a kamera elé, hogy megmutassák korántsem tökéletes testüket. A fotózás szünetében a kezdeti sokk után lassan felfedezték önmaguk és barátnőik testét. Rájöttek, hogy egyikük sem tökéletes, és mindenkinek lenne takargatnivalója.


"A legtöbb velünk egykorú nő rémálma a meztelenkedés, rettegünk attól, hogy csupaszon meglátnak. Az edzőteremben átöltözéskor is

takargatjuk magunkat, miközben a férfiaknál ez egyáltalán nem így van.

Az uszodában is a medencéig törölközővel megyünk, nehogy valaki meglásson minket.
Barátainkkal a legmélyebb titkainkat is megosztjuk, csak a testünket takargatjuk állandóan" – mondta Sharon.

Képünk illusztráció Forrás:Thinkstock

"Soha sem mertem igazán megmutatni magam még a férfiak előtt sem. A romantikus pillanatokban is mindig lámpafény nélkül bújtunk össze a férjemmel. Mióta láttuk a barátaimat meztelenül, ez mindenkit arra késztetett, hogy elfogadja saját testének változásait.

Minden alkalommal, amikor levetkőztem, egyre kevésbé lettem szégyenlős, és egyre öntudatosabbá váltam"

– magyarázta Jacqui.

"Sharonnak és nekem is van egy kis súlyfeleslegünk a hasunkon. Patnek a lábán egy visszérműtét nyomai láthatók. Az, hogy pozitívan értékelek minden testi hibát és különbséget, segít abban, hogy a lányom is egészséges képet alkosson saját testéről" – folytatta Jude. Sok korombeli nőnek a meztelenség tabu, de ez ráébresztett arra, hogy én nem vagyok annyira csúnya 60-as" – mondta Pat.

Nem valószínű, hogy egy magazinban találkozunk "normális, átlagos" testtel. Ezért sokkal nehezebb elfogadni a test változásait.

"Nem látunk nőket a terhesség után, és a mell megereszkedéséről sem mutatunk képeket"

– fejtette ki Dr. Lynda Boothroyd, a Durhami Egyetem vezető pszichológusa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.