Láttak már a barátaidat meztelenül? Bár ez az ötlet a legtöbbeket megrémíti, mégis ez lehet a kulcs ahhoz, hogy megszeressük testünket. Négy középkorú brit nő vállalta, hogy megmutatja korántsem tökéletes testét azért, hogy így lépjék át a határaikat, és felhívják a figyelmet az önbizalom hiányára.

Egy kutatás szerint a brit nők csupán 20 százaléka elégedett testével. Négy barátnő, Jude, Jacqui, Sharon és Pat vállalta, hogy ledobják egymás előtt ruháikat, hogy jobban elfogadják saját testüket, és felhívják a figyelmet arra, hogy a középkorú nőknek sincs semmi takargatnivalójuk!

Pat 60 évesen tanácsadóként, Sharon 55 évesen nyugdíjas tervezőgrafikusként, Judith 49 évesen pénzügyi menedzserként éli napjait. A négy barátnő a 48 éves, fotósként dolgozó Jacqui kamerája előtt vállalta a pőre valóságot, hogy leküzdjék alacsony önbecsülésüket – írja a Daily Mail.

A négy középkorú nő azért állt a kamera elé, hogy megmutassák korántsem tökéletes testüket. A fotózás szünetében a kezdeti sokk után lassan felfedezték önmaguk és barátnőik testét. Rájöttek, hogy egyikük sem tökéletes, és mindenkinek lenne takargatnivalója.


"A legtöbb velünk egykorú nő rémálma a meztelenkedés, rettegünk attól, hogy csupaszon meglátnak. Az edzőteremben átöltözéskor is takargatjuk magunkat, miközben a férfiaknál ez egyáltalán nem így van. Az uszodában is a medencéig törölközővel megyünk, nehogy valaki meglásson minket.
Barátainkkal a legmélyebb titkainkat is megosztjuk, csak a testünket takargatjuk állandóan" – mondta Sharon.

Képünk illusztrációForrás:Thinkstock

"Soha sem mertem igazán megmutatni magam még a férfiak előtt sem. A romantikus pillanatokban is mindig lámpafény nélkül bújtunk össze a férjemmel. Mióta láttuk a barátaimat meztelenül, ez mindenkit arra késztetett, hogy elfogadja saját testének változásait. Minden alkalommal, amikor levetkőztem, egyre kevésbé lettem szégyenlős, és egyre öntudatosabbá váltam" – magyarázta Jacqui.

"Sharonnak és nekem is van egy kis súlyfeleslegünk a hasunkon. Patnek a lábán egy visszérműtét nyomai láthatók. Az, hogy pozitívan értékelek minden testi hibát és különbséget, segít abban, hogy a lányom is egészséges képet alkosson saját testéről" – folytatta Jude. Sok korombeli nőnek a meztelenség tabu, de ez ráébresztett arra, hogy én nem vagyok annyira csúnya 60-as" – mondta Pat.

Nem valószínű, hogy egy magazinban találkozunk "normális, átlagos" testtel. Ezért sokkal nehezebb  elfogadni a test változásait."Nem látunk nőket a terhesség után, és a mell megereszkedéséről sem mutatunk képeket" – fejtette ki Dr. Lynda Boothroyd, a Durhami Egyetem vezető pszichológusa.