Egy elfeledett tűzoltóállomás porlepte kincsei

Forrás: Northfoto -
tűzoltó tűzoltóállomás elhagyott épületek elhagyott helyek épület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány hete egy több mint 60 éve érintetlen, elhagyottan árválkodó tűzoltóállomásra bukkantak az angliai Dudley-ban. A dolgozók, mintha csak egyik percről a másikra hirtelen eltűntek volna, hátrahagyva a felszerelésüket, munkaeszközeiket.

Ezt a rejtélyes tűzoltóállomást több mint fél évszázadra elzárták a kíváncsi szemek elől, és most is csak véletlenül bukkantak rá egy angliai gyár alagsorában. Az állomást nagyjából az 1960-as évekig használhatták, utána lakat került a kapujára. A gyár vezetősége most azt vizsgálja, hogyan tudnák restaurálni a helyiséget.

Forrás: Northfoto

Az évtizedek óta elfelejtett felszerelések között 1920-as dátumozású szivattyúkat, egymás után sorakozó egyenruhákat, de még egy fél üveg limonádét is találtak.

Az elfelejtett állomásra egyébként egy véletlen folytán leltek rá. A gyár felújítási munkálatai közben néhány régi kulcsra bukkantak, amelyek tökéletesen passzoltak egy alagsori, folyton zárva lévő helyiség ajtajába.

Forrás: Northfoto

A Dudley-ban talált elhagyott állomásnak – a szakértők szerint – még számos sorstársa lehet szerte az országban. A 19. század végén, 20. század elején ugyanis általános volt, hogy a különböző gyáraknak saját tűzoltóállomásuk legyen, mivel voltak települések, ahol akkoriban városi szinten még nem építették ki a szolgáltatást. De még az után is, hogy a helyi hatóságok fejleszteni kezdték a központi tűzoltóállomásokat, megesett, hogy a vállalatok megtartották saját kis privát állomásukat, hogy egy esetleges tűz esetén gyorsan el tudják hárítani a bajt.

/1610/Egy_e20161017162214

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.