Nem adta fel: gerinctörés után lett testépítő-bajnok

Forrás: Facebook/Harnos Kristóf -
kerekesszék Harnos Kristóf mozgássérült
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szörnyű autóbalesetet szenvedett évekkel ezelőtt Harnos Kristóf, aminek következtében tolókocsiba került. A tragédia ellenére a fiú nem adta fel az álmait, kétszeres világ- és Európa-bajnok testépítő lett!

Harnos Kristóf megállíthatatlan: egyik díjat nyeri a másik után. Nemrég újabb elismeréssel gazdagodott a már kétszeres világ- és Európa-bajnok testépítő, a Fitparádé mozgássérült kategóriájában nyert. A mozgássérült sportoló néhány évvel ezelőtt, egy szörnyű autóbaleset következtében kényszerült tolószékbe.

Forrás: Facebook/Harnos Kristóf

"Próbakörön voltunk egy sportautóval, az anyósülésen ültem, amikor az egyik kanyarban kisodródtunk és tíz métert zuhantunk, teljes gerincvelőszakadást szenvedtem. Az a Kristóf, aki az autóban volt, meghalt,

felszámoltam az előző életemet, és rá kilenc hónapra megszületett a mai Kristóf.

Szüleim nehezen fogadták el, hogy nem tudok járni, de mellettem állnak, amiért hálás vagyok. Azt akartam, teljes értékű emberként tekintsenek rám" - mondta Kristóf a Borsnak, aki a legutóbbi díja után egy újabb álmot dédelget. "Szeretném megköszönni Buranits Ildikónak, hogy létrehozta a kategóriát, amit népszerűsíthetek.

Forrás: Facebook/Harnos Kristóf

Szeretnék a mozgáskorlátozott testépítők nagykövete lenni.

Ki akarom mozdítani sorstársaimat a négy fal közül, hogy pozitívabban lássák az életüket. Nem vagyunk elmaradva ép társainktól. Tudom, hiszen megtapasztaltam azt az életet is, amikor jártam, és azt is, milyen mozgáskorlátozottként élni" - árulta el a sportoló, aki most azért edz, hogy a szlovákiai Eb-n megvédje Európa-bajnoki címét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.