A pornókirály Kovi megelégelte, hogy a testsúlya által kialakult betegségek mellett még a közérzete is egyre rosszabb lett, így hatalmas fogyásba kezdett. Elhatározta, hogy nem kevesebb, mint 80 kilogrammtól fog megszabadulni, jelenleg 35 kiló mínusznál tart.

Egyáltalán nem volt jó a közérzete Kovinak, ezen kívül egészségügyi problémákat is okozott a túlsúlya. Elhatározta, ez így nem mehet tovább, ezért komoly fogyókúrába kezdett. Talált egy olyan módszert, ami számára a legmegfelelőbb, ugyanis már egyszer belebukott egy diétába. Hiába sikerült akkor 75 kilótól megszabadulnia, hamar visszaszaladt rá a felesleg.

Fotó: Hirling Bálint/Origo

„Elmondhatom magamról, hogy a fogyókúra professzora simán lehetnék, mert annyifélét kipróbáltam" – kezdte Kovi az interjút, aki egyébként Norbi módszerével korábban már 75 kg-tól megszabadult, de mint mondta, teljesen elvesztette akkor a motivációt, így a kilók visszaszaladtak. „Egy percig sem kárhoztatom Schobert Norbi módszerét, nagyon jónak tartom, csak nem tudtam azt sokáig tartani, amit az a módszer megkövetel – vallotta be őszintén a producer.  – Amikor az ember nem érzi már jól magát a bőrében, izzad, szuszog, a levegőt kapkodja az asztma miatt, nem tud menni, mindig fáradt, nem tud felmenni az emeletre, esztétikailag sem tetszetős, és amikor a szekrényem tele van jó ruhákkal, de nem tudom felvenni, mert kihíztam, jött az újbóli elhatározás, hogy bizony le kell fogyni. Le is adtam már 35 kilót” – mondta a pornópápa. Kovács Kovi István összefogva például Lagzi Lajcsival, és Ihos Józseffel egy olyan módszert talált, ami egészen egyszerűen azt az étrendet követi, ahogy nagyszüleink ettek.

Fotó: Hirling Bálint/Origo

Szerinte az emberek számára nem olaj, hanem állati zsiradék kell. Naponta a háromszori étkezés során 3-3 dekagramm. Mellé szalonna, töpörtyű, hurka, kolbász, szalámi, csülök, bármi, amit egy levágott disznóból készíteni lehet. Természetesen fontos a változatos táplálkozás, valamint a rostbevitel miatt a zöldségek fogyasztása is. Szerinte a magyarok gyomra erre lett kitalálva, ez az optimális étkezés. Emellé Kovi egy étrendkiegészítőt iszik, napjában háromszor. „Régebben, mikor az emberek nem olajjal, hanem zsírral főztek, és zsíralapú volt a táplálkozás, akkor 4-4,5 liter epét termelt naponta a máj. Most 1-1,5 litert, ami nem elég arra, hogy karbantartsa az emésztőrendszert – elemezte Kovi, majd gyorsan hozzátette, az ő egészsége sokkal jobb lett. – 

A vérnyomásom lement 175-ről 130-ra, a cukrom 8,5-ről 5,8-ra, teljesen elmúlt az asztmám, a gyógyszereimet már nem kell szednem. Rendbe jöttek az ízületeim is” – mondta

Fotó: Hirling Bálint/Origo

Kovi elárulta, hogy Lagzi Lajcsi is ezzel a módszerrel fogyott le 40 kilót, Cseke Katinka 20-at, Ihos József pedig már 14 kilogrammnál tart, ezért országos mozgalommá szeretné felduzzasztani ezt a módszert. „Azt akarom, az emberekben szűnjön meg az az előítélet, hogy fogyni csak éhezéssel és koplalással lehet. Itt is van lemondás a kúra időtartama alatt, például nem lehet alkoholt inni, tejet, tejterméket, cukrot, mézet, ecetes dolgokat, gyümölcsöt enni. De ez bőven tolerálható az eredményért cserébe. Tulajdonképpen a hagyományos étkezés és a méregtelenítés az egésznek a lényege, és erre most nagyon keményen ráálltam, amíg el nem érem a kitűzött célt. A tapasztalataim alapján örömmel nyújtok segítséget a fogyáshoz bárkinek a biokovi.hu weboldalon” – zárta az interjút Kovács Kovi István.

!
Kíváncsi vagy a magyar sztárok életmódtippjeire, arra, hogy ők hogyan tartják magukat formában? Vasárnap délután 16.00-kor minden kiderül – nézd az Ez Zsír! magazint a LifeNetworkön Sarka Katával!