Otthonok, amelyek lehetetlennek tűnő helyeken épültek

Fotó: Christopher Lynn -
ház magány otthon lehetetlen menedék lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néha mindenki vágyik egy kis magányra, egy menedékre, ahova elszökhet a nagyváros forgatagából, hogy olyan messze legyen a többi embertől, amennyire az csak lehetséges. A következő otthonok lakói nemcsak vágytak erre a már-már idilli életformára, hanem meg is valósították.

A Kanada és az Egyesült Államok határán fekvő Szent Lőrinc-folyón közel kétezer sziget található. Közülük az egyik ez az úgynevezett "Egyszobás sziget", ami pont akkora, hogy egy kisebb házikó elférjen rajta. Távol a világ zajától a tulajdonos akár a saját bejáratú, apró strandjára is kifekhet napozni.

Forrás: Wikipédia

Az emberekben évszázadokkal ezelőtt is megvolt a vágy, hogy kiszakadjanak a társadalom fullasztó közelségéből, ennek egyik bizonyítéka az Izland déli részén található Elliðaey-sziget, amelyen nagyjából 300 évvel ezelőtt öt család telepedett le. Felhúzták saját kis portájukat, és még kerítéssel is elválasztottál egymástól birtokaikat.

Fotó: Christopher Lynn

Joel Allen szoftverfejlesztő 26 éves volt, mikor megépítette saját faházát Whistlerben, Kanadában.

Forrás: Joel Allen

A Paro Taktsang kolostor egy 3000 méter magas szikla tetején található a bhutáni Paro-völgyben. Az épületet valamikor a 17. században építették. A buddhizmus tanait követő szerzetesek több évet is eltöltenek a falai között anélkül, hogy egyszer is leereszkednének a völgybe.

Forrás: AFP

Vannak, akik ahelyett, hogy beköltöznének egy eldugott kolostorba, inkább saját szentélyt építenek maguknak. Így volt ezzel az új-zélandi Jono Williams is, aki megálmodta magának a Skysphere névre hallgató futurisztikus búvóhelyet. Az épület teljes egészében napenergiával működik, a lakás különböző elektronikai berendezései pedig mind applikációvezéreltek. A high-tech otthonból ráadásként 360 fokos panoráma nyílik a gyönyörű környezetére.

Forrás: Jono Williams

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.