Költözés a Fehér Házba – Ezekkel a szabályokkal kell Donald Trumpnak szembenéznie

Forrás: Thinkstock -
Washington otthon Fehér Ház Egyesült Államok amerikai elnök Donald Trump költözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2017. január 20-án új elnök költözik a Fehér Házba. Életében legalább egyszer valószínűleg mindenki átélte már, milyen fáradalmakkal és persze izgalommal jár beköltözni egy új otthonba – de vajon milyen érzés lehet beköltözni az Egyesült Államok leghíresebb házába? És milyen szabályok mentén foglalhatja el a Trump család a Fehér Házat?

Trumpéknak meg kell várniuk a delet

A beiktatás napján, azaz január 20-án, csak déli 12 óra után lépheti át a Trump család a Fehér Ház küszöbét. Egy perccel sem előbb. Az elnök beköltöztetése gyakorlatilag olyan szervezést igényel, mint egy katonai hadművelet. Minden egyes lépésüket megszervezik, kiszámolják a pontos napirendet, amihez tartaniuk kell magukat.

Fehér Ház Forrás: Thinkstock

Tizenkét óra áll rendelkezésükre

Ahogy írtuk, a költözés úgy zajlik, mint egy katonai hadművelet – azaz gyorsan. Tizenkét óra áll a személyzet rendelkezésére ahhoz, hogy mindent kitakarítsanak, kifessenek, átkárpitozzák a bútorokat, és beköltöztessék az új elnököt. A személyes dekorációk és az utolsó simítások viszont csak később, a költözés után következnek.

Ezt a káprázatos otthont cseréli Trump a Fehér Házra

Az ingatlanmogulból és realityshow-pápából lett amerikai elnök még édesapjától örökölte az ingatlanszakma szeretetét, pályafutása alatt pedig rendkívül kiterjedt ingatlanportfóliót épített ki maga körül. Birodalma egyik ékköve a Trump-torony. A grandiózus épületben az üzlethelyiségek és különféle apartmanok mellett Trumpék bensőséges családi kuckója is helyet kapott. Korábbi cikkünkben meglepő érdekességeket olvashatsz Donald Trump káprázatos luxusotthonáról.

Mindenki a saját holmijáért felel

Az emberek nem is sejtik, hogy bizony az elnöki család a felelős azért, hogy személyes dolgaik megérkezzenek a Fehér Házba. Obama elnöknek is például saját magának kellett kifizetnie, hogy holmijai Chicagóból Washington D.C-be érkezzenek. Persze ha már megérkeznek, a Fehér Ház személyzete felelős azok kicsomagolásáért.

Mindeközben az elnök egész nap a beiktatáson hesszel

Van egy ember, aki az egész költözésért felel, ő koordinálja a logisztikát, fényképeket és alaprajzot ad a személyzetnek, hogy tudják, mit hogyan kell berendezniük. A költöztetés alatt az elnöki család a beiktatáson és az utána következő felvonuláson parádézik. Sőt, a felvonulás után még bált is szoktak rendezni, szóval meglehetősen későn térhetnek aznap új otthonukban nyugovóra.

Az elnöki család a felelős azért, hogy személyes dolgaik megérkezzenek a Fehér Házba Forrás: Thinkstock

Személyre szabott Ovális Iroda

Miután az elnök beköltözött, akár az Ovális Irodát is teljesen átrendezheti. A legtöbben új képeket tetetnek a falakra, kicserélik a könyveket a polcokon, és új kanapét, székeket, asztalt és foteleket is kérni szoktak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.