Hogyan ne menj a házigazdák idegeire – Tiltólista kispályás vendégeknek

Forrás: giphy -
karácsony házigazda otthon szabályok vendég vendégség ünnepek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ünnepi időszak nem telhet el karácsonyi filmek, családi vacsorák, no meg persze kötelező vendégeskedések nélkül. Ha ebben az évben te leszel a vendég, a kosztért és kvártélyért cserébe illik néhány kimondatlan szabályt betartanod, hogy a lehető legkevesebb problémát okozd a házigazdáidnak. Mutatjuk, mit ne tegyél vendégeskedés közben. 

Szemetelés

Ha otthon vagy, természetesen olyan kupit hagysz magad után, amilyet nem szégyellsz... Vendégségben viszont nem illik takarítónőnek nézni a házigazdádat.

Passzív-agresszív takarítás

Az sem túl szerencsés, ha kéretlen takarításba kezdesz. Ne állj neki porszívózni vagy mosogatni, ha senki nem kért erre.

Forrás: giphy

Nem tartod be a fürdőszobai etikettet

Főleg, ha csak egy fürdőszoba van a házban... Lehet, hogy egyébként imádsz órákig zuhanyozni, vagy maratoni sminkelést rendezni a tükör előtt, de vendégségben azért illik tekintettel lenni másokra is.

Túl korán érkezni

A vendégsereg érkezése előtti 1-2 óra a legrohanósabb a házigazdák számára, így hát váratlanul, idő előtt megjelenni nem éppen a legjobb ötlet.

Forrás: giphy

Bevetetlen ágyak

Nem nagy dolog, de olyan ez, mint a szemetelés. Nem hotelben szálltál meg, ne várd el, hogy más csinálja meg helyetted.

Nem szólni a speciális étkezési szokásaidról

A házigazdád azt szeretné, hogy a lehető legjobban érezd magad a vendégségben, így az egyik legrosszabb dolog, amit tehetsz, ha nem szólsz speciális diétádról, és semmit nem tudsz megkóstolni a vendéglátód terülj-terülj asztalkájáról. És most nem a finnyáskodásra gondolunk, hanem arra, ha mondjuk valamilyen ételallergiában szenvedsz, vagy ha mondjuk vegán életmódot folytatsz – ezeket jó előre közölni, hogy fel tudjanak készülni rá.

Elzárkózás a szobába

Lehet, hogy imádod a karácsonyi filmeket, de megint csak nem szabad elfelejteni, hogy vendégségben vagy. Nem túl szimpatikus, ha ottléted alatt ki sem dugod az orrodat a szobádból, és nem vagy hajlandó felkelni a tévé elől.

Forrás: giphy

Nonstop csivitelés

Azért a ló túloldalára sem szabad átesni: néha hagyd, hogy fellélegezzenek a házigazdák, ne fáraszd őket késő estig végeláthatatlan monológokkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.