Szilveszter éjszakáján mindenki szeretne a legjobb formájában partizni. Az igazi társasági emberek, és közülük is főleg a lányok sokáig tervezik, hogy mi lesz a megfelelő öltözet és smink ezen az estén. Ehhez pedig legtöbbször egy dögös magassarkú a legjobb választás, ami sok esetben nem a legkényelmesebb megoldás. 

1. Ne aznap teszteld!

Az első és legfontosabb szabály, hogy ne a karácsonyra kapott új cipődet avasd fel szilveszterkor. Vagy ha mindenképpen abban szeretnél csillogni, akkor feltétlenül viseld előtte párszor. Egy új cipőt ugyanis be kell törni, fel kell vennie a lábad formáját. Ráadásul sok helyen nyomhatja a lábadat akkor is, ha az első pár perceben tökéletesen kényelmesnek tűnik.

Egy új cipőt be kell törniForrás: Thinkstock

2. Ne válassz túl magasat!

Szintén alapszabály az, hogy ne válassz sokkal magasabb sarkakat, mint amilyet a hétköznapokon szoktál hordani. Azt a méretet már jól megszokta a lábad, így kényelmes viseletnek számít. Ha ezek után felveszed a legdurvább tűsarkakat, egy idő után biztosan nem lesz komfortos. Ha nem akarsz feszengeni egész este, mindenképpen tartsd be ezt a szabályt.

3. A platform a jó barátod

Egy egész estés bulizáshoz, ha feltétlenül magassarkúban akarsz pompázni, akkor érdemes platform cipőt választani. Ez sokkal kényelmesebb viselet, mint a hagyományos tűsarkú. Akár egy egész estét is végig lehet táncolni benne.

A platform a jó barátod, mert sokkal kényelmesebb viseletForrás: Thinkstock

4. Használd ki a pihenőket!

Amikor lehetőséged van rá, ülj le, kicsit pihentesd meg a lábadat. Táncolni is szuper dolog, de egy kis beszélgetést talán ülve a legjobb beiktatni.

5. Tedd kényelmesebbé!

Főleg akkor, ha a hétköznapokban nem viselsz gyakran magassarkút, akkor mindenképpen szerezz be egy-két zselés talpbetétet. Vannak olyanok komfortra kihegyezett talpbetétek, amik kifejezetten magassarkú cipőhöz vannak kitalálva. Ez nagyon sokat javít a kényelmi szemponton, úgyhogy érdemes beruházni rá.

Tedd kényelmesebbé! Főleg akkor, ha a hétköznapokban nem viselsz gyakran magassarkútForrás: Thinkstock

+1. Az apró dolgok is számítanak

Talán banálisnak hangzik, de az olyan apróságokra is érdemes odafigyelni, hogy a körmöd megfelelően le legyen vágva, és ne legyen bőrkeményedések a lábadon, amelyeket még pluszban nyomhat a cipő. Olvasd el lábápolási tippjeinket, és készítsd fel magad az estére!