Fő a kényelem! 5+1 tipp, hogy egész este vígan rophasd a magassarkúban

Forrás: Thinkstock -
szilveszter magassarkú tánc Újév Este
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szilveszter éjszakáján mindenki szeretne a legjobb formájában partizni. Az igazi társasági emberek, és közülük is főleg a lányok sokáig tervezik, hogy mi lesz a megfelelő öltözet és smink ezen az estén. Ehhez pedig legtöbbször egy dögös magassarkú a legjobb választás, ami sok esetben nem a legkényelmesebb megoldás. 

1. Ne aznap teszteld!

Az első és legfontosabb szabály, hogy ne a karácsonyra kapott új cipődet avasd fel szilveszterkor. Vagy ha mindenképpen abban szeretnél csillogni, akkor feltétlenül viseld előtte párszor. Egy új cipőt ugyanis be kell törni, fel kell vennie a lábad formáját. Ráadásul sok helyen nyomhatja a lábadat akkor is, ha az első pár perceben tökéletesen kényelmesnek tűnik.

Egy új cipőt be kell törni Forrás: Thinkstock

2. Ne válassz túl magasat!

Szintén alapszabály az, hogy ne válassz sokkal magasabb sarkakat, mint amilyet a hétköznapokon szoktál hordani. Azt a méretet már jól megszokta a lábad, így kényelmes viseletnek számít. Ha ezek után felveszed a legdurvább tűsarkakat, egy idő után biztosan nem lesz komfortos. Ha nem akarsz feszengeni egész este, mindenképpen tartsd be ezt a szabályt.

3. A platform a jó barátod

Egy egész estés bulizáshoz, ha feltétlenül magassarkúban akarsz pompázni, akkor érdemes platform cipőt választani. Ez sokkal kényelmesebb viselet, mint a hagyományos tűsarkú. Akár egy egész estét is végig lehet táncolni benne.

A platform a jó barátod, mert sokkal kényelmesebb viselet Forrás: Thinkstock

4. Használd ki a pihenőket!

Amikor lehetőséged van rá, ülj le, kicsit pihentesd meg a lábadat. Táncolni is szuper dolog, de egy kis beszélgetést talán ülve a legjobb beiktatni.

5. Tedd kényelmesebbé!

Főleg akkor, ha a hétköznapokban nem viselsz gyakran magassarkút, akkor mindenképpen szerezz be egy-két zselés talpbetétet. Vannak olyanok komfortra kihegyezett talpbetétek, amik kifejezetten magassarkú cipőhöz vannak kitalálva. Ez nagyon sokat javít a kényelmi szemponton, úgyhogy érdemes beruházni rá.

Tedd kényelmesebbé! Főleg akkor, ha a hétköznapokban nem viselsz gyakran magassarkút Forrás: Thinkstock

+1. Az apró dolgok is számítanak

Talán banálisnak hangzik, de az olyan apróságokra is érdemes odafigyelni, hogy a körmöd megfelelően le legyen vágva, és ne legyen bőrkeményedések a lábadon, amelyeket még pluszban nyomhat a cipő. Olvasd el lábápolási tippjeinket, és készítsd fel magad az estére!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.