Wossala Rozina A konyhafőnök kulináris élvezet Madrid
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy adott ország történelmét, kultúráját és szokásait leginkább a gasztronómiáján keresztül lehet felfedezni, ezt Wossala Rozina is pontosan így gondolja. A Konyhafőnök szókimondó ítésze néhány hete Madridban turistáskodott, ahol a legjobb barátnőjének a születésnapját ünnepelték, de emellett természetesen jutott idő a kulináris élvezetekre is. Benyomásairól, élményeiről kérdeztük.

"Folyamatos zsivaj, nevetés és buli van a szabadban"

Hunyd le a szemed egy pillanatra, és képzeld magad a téli Madridba, ahogy sétálgatsz a macskaköves utcákon, miközben magadba szippantod a sült gesztenye és a frissen sült péksütemények illatát.

Wossala Rozina: Madrid nagyon nyüzsgő, eleven város Forrás: Thinkstock

Ráadásul, ha egy kicsit jobban beleásod magad a helyiek mindennapjaiba és konyhájába, egy halom olyan kincsre bukkanhatsz, amikkel eddig még biztosan nem találkoztál. Rozina most járt először Madridban, de az országban már többször is tett látogatást, ami kellemes emlékeket ébreszt benne. „Szerelmes vagyok a spanyol gasztronómiába, de az északi területek izgatnak igazán. Nálam minden utazás egy kicsit szakmai jellegű, hiszen ha nyaralásról van szó, akkor is a legtöbb időt piacokon és éttermekben töltöm" – mesélte az RTL Klub gasztrorealityjének zsűritagja, akit teljesen magával ragadott az idegen kultúra atmoszférája.

„Madrid nagyon nyüzsgő, eleven város, tele hedonista és vendégszerető emberekkel. A klubok és a kocsmák hajnalig tömve vannak mulatozókkal.

Madridban folyamatos zsivaj, nevetés és buli van a szabadban Forrás: Wossala Rozina

Piacozz egy jót!

Rozina órákat tudna eltölteni azzal, hogy szagolgatja, tapogatja és ízlelgeti a portékákat Forrás: Wossala Rozina

Ha Rozinához hasonlóan téged is elkápráztat a vásári forgatag és az illatkavalkád, barangolj egyet a Huertas negyedben, ahol a számos étterem, üzlet és szálloda mellett egy piac található. A Mercado de Antón Martínon vannak friss péksütemények, mindenféle fűszerek, de bőséges a választék paellából, chorizóból és churrosból is. A város északi részén található Mercado de Maravillas valóban rászolgált becenevére: a Csodák Piaca. Itt minden szükséges hozzávalót beszerezhetsz egy jó vacsorához, ráadásul programnak sem utolsó.

Rozinához közel áll a mediterrán népek életmódja, gasztronómiája Forrás: Wossala Rozina

A Life.hu tippje:

A Mercado San Ildefonso Madrid kulináris jelenetének legtrendibb szereplője, és igazi street food élményt nyújt. Feltétlenül kukkants be ide, ha szereted a spanyol pezsgőket és habzóborokat, hiszen a legjobbakat kóstolhatod, de a ciderek is isteniek!

Mindennap új gasztroélmény

Wossala Rozina: „A spanyol konyha abszolút nekem való, mert sok fűszert, húst használnak, és intenzív ízekkel dolgoznak Forrás: Wossala Rozina

Melegítsd fel magad!

Természetesen nem lenne teljes a kiruccanás a híres tintahalas szendvics, vagyis a Bocadillo de calamares kipróbálása nélkül Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje

A spanyolok művészi szinten űzik az ételkészítés mesterségét, és minden falatot élvezettel fogyasztanak el. Ha szeretnéd komolyabban is beleásni magad a madridi konyha világába, nevezz be egy tapastúrára, ami egyszerre kínál izgalmas élményeket és önfeledt kikapcsolódást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.