Hazaengedték a debreceni négyes ikreket

ikrek család Debrecen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szépen gyarapodtak a debreceni négyes ikrek, így már haza is mehettek a szülészeti klinikáról. Egyelőre biztosan nem tervez a család több gyermeket, ami érthető, hiszen egy jó ideig el lesznek foglalva a négy babával.

Boglárka, Jázmin, Flóra és István november 24-én látták meg a napvilágot. A debreceni négyes ikrek 1600-1800 gramm közötti súllyal születtek, azóta azonban már szépen fejlődtek, mindegyikük egy-egy kilogrammal gyarapodott.

Hazamehettek a debreceni négyes ikrek Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az ikrek császármetszéssel születtek, rövid időre inkubátorba kerültek, majd az újszülött osztályon látták el őket. A babák és az édesanya is egészségesek, így el is hagyhatták a klinikát. Mostantól otthon cseperednek, a szülőknek bőven lesz dolguk, de a családban van tapasztalat az ikrek ellátásában, ugyanis édesapjuk harminc évvel ezelőtt testvéreivel szintén négyes ikerként született.

"A Boda-családban innentől minden nap karácsony lesz"

- utalt a nagycsalád örömére a babákat világra segítő Póka Róbert professzor, aki 30 évvel ezelőtt tagja volt annak az orvoscsoportnak is, aki az édesapát és testvéreit a világra segítette. A szülők boldogan mutatták meg gyermekeit a sajtónak, akiket az első nap egyedül látnak el, de később számítanak a család segítségére. Az édesapa elárulta, egyelőre nem terveznek több babát, ami nem is csoda.

"Most el leszünk foglalva az ikrekkel, de majd meglátjuk"

- mondta az MTI-nek Boda István.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.