A milliárdosok privát játszótere – Nézd meg, hol telelnek a leggazdagabbak

Forrás: Yellowstone Club -
üdülő luxus klub exkluzív síparadicsom szálloda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Yellowstone Club egy privát síparadicsom és hotel az Egyesült Államokban, azon belül is Montana államban, a Big Sky nevű vidék közelében. Nem túlzás azt állítani, hogy a Yellowstone Club az übergazdag kiváltságosok exkluzív játszótere – többek között Justin Timberlake és Jessica Biel, vagy éppen Bill és Melinda Gates piheni itt ki telente a fáradalmait.

A Yellowstone Club 890 hektárnyi síkomplexumában mindenki megtalálhatja a számításait: a kezdők a lágy lankás pályákon, a profik pedig a 800 méter magas, meredek hegyoldalakon tehetik próbára sítudásukat. Na jó, az, hogy "mindenki", egy kicsit túlzás volt. A privát üdülő ugyanis kizárólag egy szűk rétegnek nyújt szórakozást: csak egy prominens személy ajánlásával lehet bekerülni, ráadásul még részesedést is kell vásárolni a klubból, 2 és 25 millió dollár közötti összegben. És ez még nem minden, nem szabad elfeledkezni a 300 ezer dolláros egyszeri klubtagságiról, és arról a 37,5 ezer dollárról sem, amit azután évente le kell tenni az asztalra.

Rainbow Lodge Forrás: Yellowstone Club

A klubot egyébként még 2001-ben alapította egy Tim Blixseth nevű milliárdos és akkori neje, Edra. A házaspár ezt követő néhány éve pénzügyileg meglehetősen zűrzavaros volt, ennek eredményeképpen 2008-ban a klub becsődölt, Blixseth-t pedig különböző visszaélések miatt 15 hónap börtönre ítélték.

2009 júliusában azonban egy üzletember, Sam Byrne 115 millió dollárért megvette a Yellowstone Clubot, és évek alatt szépen felvirágoztatta a vállalkozást.

Rainbow Lodge Forrás: Yellowstone Club

Ma már az Egyesült Államok felső tízezrének is kiváltságot jelent bekerülni ebbe a különleges szolgáltatásokat nyújtó privát klubba. Na de hogy mik is ezek a különleges szolgáltatások?

Nos, cserébe azért a temérdek pénzért, amit a tagságért kifizetnek, nem kell sorban állni a síliftnél, és a pályák sem túlzsúfoltak. Nem semmi.

Yellowstone Club Forrás: Yellowstone Club

De hamarosan elvileg bővítik majd a komplexumot fitnesz- és wellnessközponttal is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.