Ha finom, akkor hízlal is? Egyáltalán nem biztos

Forrás: Táfelspicc -
ízlés hízás étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbb ember úgy véli, hogy a jóízű ételek hízlalnak a leginkább. A Monell Center kutatói szerint ugyanakkor a közhiedelemmel ellentétben a kívánatos íz nem vezet önmagában fokozott súlygyarapodáshoz.
Forrás: Táfelspicc

Az első kísérletből kiderült, hogy az egerek a hozzáadott tápértékkel nem rendelkező édes vagy olajos ízeket preferálják. Az egerek két csésze ételt kaptak. Az egyikben sima rágcsáló táp, a másikban szukralózzal illetve ásványi olajjal kevert tápszer volt. Mindkét esetben a tápérték nélküli édesítővel kevert tápot választották, mely azt bizonyítja, hogy ezek az ízek valóban nagyon vonzóak számukra.

A másik kísérletben az egereket három különböző étrenden tartották hat héten át: az első csoport sima rágcsáló tápon élt, a második szukralózzal ízesítetten, a harmadik ásványi olajjal kevert tápot kapott. A vizsgált időszak végén nem volt kimutatható különbség a három csoport súlygyarapodásában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.