A világ legfiatalabb rekorderei

Forrás: Instagram/alexandraandresen -
hegymászó rekorder gyerekek rekord programozó milliárdos festő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Van, amit nem lehet elég korán elkezdeni – lásd a következő listánk szereplőit. Ha elég tehetséges az ember (vagy éppen jó családba születik), akkor bizony már tizenévesen is meghódíthatja a világot.

A világ legfiatalabb milliárdosa – 19 éves

A 19 éves Alexandra Andresen 1,2 milliárd dollárnyi vagyont gyűjtögetett össze, átszámolva ez 348 milliárd forintnak felel meg. Nem semmi. A norvég származású profi díjlovagló lány a Forbes magazin 2016-os listáján is szerepelt, mint a világ legfiatalabb milliárdosa.

Andersen egyébként igen jó családból származik, felmenői dohánykereskedelemmel foglalkoztak, anno 1849-ben a lány szépapja alapította meg Norvégia máig legnagyobb cigarettagyárát. A céget egyébként 2005-ben a család etikai okokra hivatkozva eladta 500 millió dollárért, a kapott pénzt pedig számos üzletbe befektetve tovább kamatoztatták.

A lány kiskora óta imádja a lovakat, számos nemzetközi díjlovagló versenyen zsebelt már be díjakat.

Alexandra Andresen Forrás: Instagram/alexandraandresen

A világ legfiatalabb portréfestője – 17 éves

Az indiai Haris Imtiyaz Khan kilencéves volt, mikor kiérdemelte a világ legfiatalabb portréfestője címet. A fiú nemcsak tehetséges, de gyorsan is dolgozik, 30 perc alatt készít el egy képet. Khan hároméves korában autodidakta módon tanult meg rajzolni, szülei azonban csak hétéves korában fedezték fel a tehetségét. Mára már több mint 15 kiállítást rendeztek alkotásaiból, aukciókon árulják a képeit, és a világ minden tájáról kapott már elismeréseket.

A most 17 éves fiú azt tervezi, hogy építészeti pályán helyezkedik majd el.

Haris Imtiyaz Khan Forrás: Facebook/Haris Imtiyaz Khan

A világ legfiatalabb programfejlesztője – 7 éves

2013-ban az akkor hétéves Zora Ball érdemelte ki a világ legfiatalabb programfejlesztője címet, miután készített egy mobilalkalmazást. A Vampire Diamonds nevű játékot egy 12–16 éveseknek szánt felületen készítette el egy iskolai szakkörön. A kislány alkalmazását 2013-ban a Pennsylvania Egyetemen tartott Bootstrap kiállításon is bemutatták.

Zora Ball Forrás: Harambee Institute

A legfiatalabb lány, aki megmászta a Mount Everestet – 13 éves

2014-ben az akkor 13 éves indiai Malavath Purna lett a legfiatalabb lány, aki megmászta a Mount Everestet. A kislány nagyon elszánt volt, az sem riasztotta el a csúcsra jutástól, hogy egy lavina épp az ő mászásuk idején ölt meg 16 embert a hegy egy másik oldalán. A mászást természetesen kemény felkészülés és tanulás előzte meg. Purna egyik tanára egy nyugalmazott rendőr volt, akinek az útmutatásai olyan nagy hatással voltak rá, hogy a tanulmányai befejeztével a lány is a rendőrségnél szeretne majd elhelyezkedni.

Poorna Malavath Forrás: Facebook/Poorna Malavath

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.