A programozott császárról vall a 49 éves magyar sztármama, Fejős Éva

Forrás: Facebook/Fejős Éva hivatalos oldala -
Fejős Éva programozott császármetszés szülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, Fejős Éva a napokban programozott császármetszéssel hozta világra kislányát, Linda Zsófiát. Most a közösségi oldalán arról vallott, miért is döntött a beavatkozás mellett. 

"Többen kérdeztétek, miért született Linda Zsófi tervezett császárral, mennyire fájt, milyen a felépülés..." – kezdi sorait a 49 éves írónő, akit többen is támadtak, amiért későn vállalt babát.

"Kaptam választási lehetőséget Lintner tanár úrtól, de a baba biztonsága és a korom miatt (összefügg a kettő) a császármetszést választottam. Mivel a hüvelyi szülés nincs a tapasztalataim között, és mert ha lenne is, fölösleges volna összehasonlítanom az időpontra tervezett császármetszéssel, csak azt mesélem el, amit megéltem. Biztonságban voltam attól kezdve, hogy betoltak a műtőbe, egyáltalán nem éreztem (a fórumokon olvasottakkal ellentétben), amikor a gerincembe beadták az érzéstelenítést, és Lindát hihetetlen gyorsan kiemelte a tanár úr. A műtét alatt mindvégig azt éreztem, hogy biztonságban vagyok.

Hat órával később kelhettem fel, akkor még nem tudtam kihúzni magam, de fájdalmam nem volt (persze aznap adtak fájdalomcsillapítót). A fejem sem fájdult meg később sem. Friss műtétesként az első éjszakára nem kaptam meg Lindát, csak napközben, de másnaptól velem van. A második napi sebhúzódást leszámítva nem volt és nincs semmilyen fájdalmam, működik a hasizmom (használom is), nem fekszem, jól érzem magam és fura, hogy még több mint öt hét a teljes gyógyulás, mert már most gyógyultnak érzem magam.

Fejős Éva és kislánya Forrás: Facebook/Fejős Éva hivatalos oldala

Ja és egyedül vagyok vele napközben, a párom dolgozik, nem kértem senkitől segítséget, anyunak is mondtam, megpróbálom megoldani. Persze vannak tanulási nehézségeim, de nagyon intenzív a tanfolyam, amit tart nekem a kislányom, igyekszem a tempójában haladni, még ha ez nem is sikerül mindig... Linda teljesen anyatejes baba, a tejelválasztás szerencsére elég hamar elindult, ez nagy segítség mindkettőnknek. Tudom, hogy mindenkinél megvan a szülés saját útja, én nem bánom, hogy így döntöttem, köszönöm persze a profizmust a János Kórházban Lintner tanár úrnak és csapatának, nélkülük talán máshogy alakult volna. Meglehet, hogy a természetes szülés is kockázatmentes és sikeres lett volna, és az is jó élményt adott volna, ki tudja. Ezért azt mondom: az a jó út, amit annak érzel, és amit az orvosoddal konzultálva választasz a saját utadnak" – tanácsolja követőinek nyilvános Facebook-oldalán Éva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.