Neked is volt manapság olyan napod, amikor a nagy szürkeségben felöltözni sem volt kedved? Végül felvetted a legegyszerűbb fekete cuccaidat, de felkaptad hozzá a legvagányabb színes zoknidat, hogy azért mégis legyen valami vidám, valami lélekmelengető rajtad, még úgy is, ha rejtve is marad a cipődben. Ha ismered ezt az érzést, akkor bizony te is zoknimániás vagy! Most olyan zoknikat mutatunk neked, amelyeket akár rejtve, csak a saját jókedvedért, de bátran kivillantva is viselhetsz, hogy másoknak is feldobd a napját, és bíztatunk: vállald bátran, mert ez egy szuper mánia!

Van néhány lelkes fiatal kis hazánkban, akik igazi megszállottjai a zokniknak. A Nebouxii márka alapítója, Eszter már hónapok óta zoknimintákkal álmodott, amikor sikerült egy szuper kis csapatot összehoznia, akikkel a zoknimánia jegyében dolgoztak össze. Őket faggattuk most a közös szenvedélyről!

Forrás: nebouxii.hu

Hogyan lyukadtatok ki éppen a zokniknál?

Mivel az elmúlt években növekvő szegmens az őrült kiegészítőké, mindenképp ehhez szerettünk volna csatlakozni, valami teljesen újat létrehozva a magyar piacon. A képlet pedig elég egyszerű volt, a zoknikkal nem nagyon foglalkozott itthon még senki, ezért esett erre a választásunk. Így született meg a márka 2014-ben, szerencsénkre ebben az időszakban kezdett újra teret hódítani a szandál zokni kombó is. (nevet)

Forrás: nebouxii.hu

Miért imádjátok a zoknikat?A zokni az a kiegészítő amivel az emberek a legkevesebbet foglalkoznak, pedig minden nap hordjuk és egy vicces színes zoknival bárki feldobhatja a bölcsész-szandálját, vagy a legegyszerűbb fast fashion boltokban kapható szettjét. Szerencsére egyre többet halljuk, hogy a legrosszabb napot is feldobja egy-egy színes Nebouxii zokni, mert mosolyt csal az emberek arcára és ezt nagyon szeretjük. Ezért imádjuk ezt csinálni: boldoggá teszi az embereket.

Forrás: nebouxii.hu

Milyen stílus jellemző az általatok megálmodott darabokra?  

Minden egyes kollekcióban témákat dolgozunk fel, a minták különlegessége pedig az anyag teljes hosszára és szélességére tervezett, nem sorolható, élénk színű minta. Mivel az utóbbi időben egyre több színes, őrült zoknit lehet kapni, egy plusz csavarral tervezünk. 2016-ra az összes zoknink felemás lett, vagyis a jobb és a bal láb mintája bár tökéletes összhangban van, mégis eltér egymástól, kiegészíti, folytatja a másikat.

Forrás: nebouxii.hu

Mi a tapasztalatotok, mennyire nyitottak a magyarok a vicces, kedves, vidám zoknikra?  

A kezdetekkor kaptunk pár furcsa pillantást, be kell vallani. Arról pedig, hogy itthon sikerül elterjeszteni a zokni szandál kombót talán álmodni sem mertünk. (nevet) Viszont mára már szerencsére sok törzsvásárlónk van és a hazai közönség is egyre bátrabban viseli a színes kicsit sem szokványos zoknikat. Sőt kifejezetten keresik a nagyon eltérő jobbos balos darabokat. Volt már, aki megjegyezte hogy "ez most csak ennyire felemás?" (nevet) Szóval szerintem jó úton haladunk.

Forrás: nebouxii.hu

Mesélnétek a választott márkanevetekről?  

Mondhatnám, hogy egyik reggel úgy keltem, hogy megvan, megálmodtam: Nebouxii lesz a márkanév. De sajnos ez nem így történt. (nevet) Hetekig kerestük a megfelelő márkanevet, mire rátaláltunk a színes lábú kismadarunkra. Mindenképp egy szerethető figurát szerettünk volna, aki őrült zoknit visel. Azt hiszem megtaláltuk.

(Nebouxii - a Kék lábú szula latin neve - Galapagos szigeteken őshonos, rikító kék óriás lába van.)