A világ legkáprázatosabb könyvesboltjai

Forrás: livrarialello.pt -
enteriőr építészet könyvesbolt épület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Irodalmi remekművek, amelyek építészeti remekművekben kaptak otthont. Az alábbiakban olyan különleges könyvesboltokat mutatunk be, amelyek önmagukban is valódi turistalátványosságként funkcionálnak.

Cook & Book - Brüsszel

Ha belépsz ebbe a brüsszeli könyvesboltba, garantáltan nem tudod majd levenni a szemed a mennyezetről. Ez a különleges installáció messziről olyan, mintha madarak százai repkednének a plafonon. A bolt további különlegessége, hogy egy oldtimer Fiat 500-as áll a parkolójában.

Forrás: cookandbook.be

Livraria Lello - Porto

Ez az 1906-ban alapított portugál könyvesbolt egy igazi építészeti mestermű, és érthető módon Porto egyik leghíresebb helye. A neogótikus belsőteret az elegánsan ívelt lépcső teszi még káprázatosabbá.

Forrás: livrarialello.pt

El Ateneo Grand Splendid - Buenos Aires

Az El Ateneo Grand Splendid valójában egy 1919-ben épült grandiózus színházterem, amelyet már évek óta könyvesboltként használnak. A nézőtér helyén ma már könyvespolcok állnak, a freskókkal díszített mennyezet, az ívelt páholyok és a vörös függöny azonban még ma is az egykori színházi előadásokat idézik.

Forrás: Wikipédia

Shakespeare & Company - Párizs

A Shakespeare & Company Párizsban, a Notre Dame-mal szemben található, és 1951-ben nyitották meg. Ebben a családias kis boltban a padlótól a mennyezetig érő polcokon milliónyi könyv sorakozik, az igazi könyvmolyok pedig a puha fotelekbe lehuppanva bátran beleolvashatnak a kínálatba.

Fotó: Jessie Kolpak/shakespeare-and-companyparis.tumblr

The last bookstore - Los Angeles

Ez az egészen barlangszerű kialakítású könyvesbolt Los Angeles belvárosában található, az épület pedig hajdanán egy banknak adott otthont. A boltíves folyosók ma már nem pénzzel teli széfeket, hanem izgalmasabbnál izgalmasabb könyveket rejtenek.

Forrás: lastbookstorela.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.