Mire jó és hogyan működik a primer?

Forrás: giphy.com -
primer szépségápolás smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tökéletes illúzióhoz nélkülözhetetlen a sminkelés egyik legfontosabb kelléke, a primer. Mivel sokan nem tudják, hogy pontosan mire is való, csak egy újabb felesleges pénzkidobásnak tartják. Pedig egyáltalán nem az. Tartós sminket szeretnél? Akkor mindenképp próbáld ki.

A primer feltölti a szabad szemmel nem látható pórusokat, kisimítja, selymes tapintásúvá varázsolja a bőrt, így készíti elő az arcbőrt a tökéletes alapozáshoz. A primer használatával ráadásul sokkal kevesebb alapozóra lesz szükséged. De nézzük meg mindezt kicsit részletesebben!

A primer feltölti a szabad szemmel nem látható pórusokat, kisimítja, selymes tapintásúvá varázsolja a bőrt Forrás: giphy.com
  • Az alapozó és a primer között elég lényeges különbség van, bár sokan hajlamosak őket egy kalap alá venni. A primert az alapozó előtt kell feltenni a tökéletes arctisztítás és hidratálás után. A hidratálókrémek lágyítják a bőrt, a primer pedig előkészíti: így biztosítanak tökéletes alapot a további rétegeknek.
  • Többféle textúrában kapható: van krém-, gél- és púderváltozat is.
  • A primerek általában szilikontartalmúak, ezért a szemkörnyéki ráncocskákat is képesek feltölteni, persze csak átmenetileg, amíg a sminket viseled.
  • A szilikonos báziskrémet egyenletesen oszlasd el az arcodon. Egyből érezni fogod, hogy a bőrödnek selymes, lágy érzetet ad, ezért az alapozót is sokkal könnyebb eldolgozni a primerrel előkészített bőrön.
  • A sminket úgy teszi tartósabbá, hogy kitölti az apróbb mélyedéseket, amikbe amúgy összeállna a smink. Tapasztalni fogod, hogy kevésbé fog a sminked lekopni, mint primer nélkül.
A primer tartósabbá teszi a sminket az apróbb mélyedések feltöltésével Forrás: Thinkstock
  • A primer használata ideális a száraz bőrűeknek is, mivel a bőrre kenve védőréteget képez, így meggátolja, hogy kiszáradjon. A problémás bőrtípusra vízbázisú primer az ideális, bár egyénenként változó, ezért érdemes előtte kipróbálni. Előfordulhat, hogy a rosszul megválasztott primer allergiás reakciót vált ki. Ha bizonytalan vagy, érdemes szakemberhez fordulni, hogy a bőrtípusodhoz legjobban illő textúrát használd.
  • A rosaceás területekre világoszöld primert érdemes használni, a bőrszínű alapozóval együtt tökéletesen elfedi a pirosodásra hajlamos bőrt.
  • Ha túlságosan olajos a szemhéjad, és a szemhéjpúderek elmásznak a helyükről, akkor mattító hatású primert érdemes rátenni a tökéletes szemfestés érdekében.

5 ok, amiért a highlight a smink sztárja

Pillanatok alatt szebbnek és frissebbnek mutatja az arcodat, ha helyesen használod ezt a csodaterméket. A highlight ápol és eltakar, de ki is tudja emelni a legelőnyösebb vonásaidat. Olvasd el Larion Oscar sminktippjeit!
Gwen Stefani egykor és most - A fogszabályzós tinitől a vadóc világsztárighttp://www.life.hu/trend/20170216-gwen-stefani-stilusevolucioja-kezdetektol-napjainkig.htmlA 47 éves énekesnő 1995 óta meghatározó alakja az amerikai popiparnak. Előbb a No Doubt énekeseként, majd szólóban nyerte sorra a díjakat. De hogyan változott a stílusa ez alatt a röpke 20 év alatt? Íme, Gwen Stefani stílusevolúciója! Trend--Sminktippek rohanós reggelekrehttp://www.life.hu/trend/20170215-sminktippek-rohanos-reggelekre-larion-oscartol.htmlAmikor nincs idő sokáig vacakolni, mert késésben vagy, akkor minden perc számít, de azért persze mégiscsak ki kell nézni valahogy. Fogadd meg Larion Oscar sminkmester 5 perc alatt elkészíthető sminktrükkjét, amihez mindössze 3 termékre van szükség! Trend--Fotók a múltból: így néztek ki a sztárok, amikor életükben először léptek a Grammy vörös szőnyegérehttp://www.life.hu/trend/20170214-igy-neztek-ki-a-sztarok-amikor-eletukben-eloszor-leptek-a-grammy-voros-szonyegere.htmlMúlt vasárnap az 59. Grammy-díj-átadón pózoltak a celebek, mi azonban arra is kíváncsiak voltunk, hogyan néztek ki ezek a sztárok, amikor életükben először jelentek meg a gála vörös szőnyegén. Akkor és most fotókra felkészülni! TrendOrigoA Story-gála legérdekesebb celebpárjai - Botrányos és csodás összeöltözésekhttp://www.life.hu/trend/20170212-a-story-gala-legerdekesebb-celebparjai.htmlAki tehette, a párjával vagy egy kísérővel érkezett a Story-gálára. De nézzük, hogy sikerült összehangolniuk a celebpároknak az öltözéküket. Trend--A Grammy-gála legjobban és legrosszabbul sminkelt sztárjaihttp://www.life.hu/trend/20170213-a-grammy-dijatado-legjobb-es-legrosszabb-sminkjei.htmlSztárjaink bármennyire is szerették volna elvonni a figyelmemet a sminkekről a már túlzásba vitt dekoltázsokkal, hát nem sikerült. Nézzük csak meg közelebbről a szebbnél szebb és rosszabbnál rosszabb sminkeket. TrendOrigoSminktrendek egyenesen Párizsból - Larion Oscar sminkmester beszámolójahttp://www.life.hu/trend/20170208-sminktrendek-egyenesen-a-parizsi-divathetrol-larion-oscartol.htmlA divatdiktáló Párizs üzenete: az egészséges az új szépség! Eszméletlenül színes és izgalmas lesz a szezon. Nagy megtiszteltetés ért, hogy hazánkat képviselhettem egyedüli sminkesként a Párizsban megrendezett nemzetközi Bourjois Paris SS17 tavasz-nyár sminkbemutatón, ahol négy fantasztikus trendet mutattak be, ami meghatározza a szezon stílusát. A kifejező egyedi stílusoké a főszerep, amihez szükség lesz egy kis játékos szenvedélyre. Merj szabad lenni, merj önmagad lenni, játssz bátran a színekkel. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.