Christian Grey és Anastasia Steele története folytatódik, A sötét ötven árnyalata rajongók millióit csábítja be a mozikba világszerte. Egy korábbi cikkünkben elárultunk néhány kulisszatitkot Christian Grey filmbeli luxusotthonáról, most pedig adunk néhány, a filmhez kapcsolódó lakberendezési tippet – rendezd be otthonodat A sötét ötven árnyalatából inspirálódva!

A sötét színektől sokan megijednek, mondván szűkítik a teret, és túlságosan is komor benyomást keltenek, pedig egyáltalán nem kell tőlük félni, csak okosan használni. A sötét színek hihetetlenül elegáns, bársonyos érzetet keltenek, a sötétbarna, a fekete és a sötétkék mind-mind nagyon magabiztos és érzéki árnyalat. 

De ha már A szürke ötven árnyalata és annak folytatása, A sötét ötven árnyalata a téma, lássuk, hogyan használhatod a szürke színt és a sötét árnyalatok legsötétebbjét, a feketét az otthonodban. 

Jelenet A sötét ötven árnyalata című filmbőlForrás: Youtube

A szürke 

A szürkét sokan unalmasnak és lehangolónak tartják, pedig megannyi lehetőség rejlik benne. A szürke szinte összes árnyalata jól mutat például a teret optikailag növelő fehérrel, bézzsel vagy halványzölddel. Ha pedig élénkebb színekkel párosítod, mint például a lime-zöld vagy az okker, az eredmény vidám és modern lesz. 

A szürke egyébként a semlegességet, a szabadságot, a józanságot szimbolizálja, de az önként vállalt magánnyal, a kifinomultsággal és bölcsességgel is szokták azonosítani. Mivel egy semleges színről van szó, szinte bármilyen árnyalat párosítható hozzá. 

Ha okkersárgával párosítod a szürke színt, vidám és modern hatást érsz elForrás: Thinkstock

A fekete 

Akik a szürkétől félnek, a feketétől valószínűleg egyenesen rettegnek. Pedig mennyi elegancia rejlik ebben a színben! Persze arra azért senkit nem biztatunk, hogy egy szoba mind a négy falát feketére festesse, és fekete kiegészítőkkel tömje tele, ehelyett a hangsúly a részletekre kell hogy tevődjön.

Gondolkozhatsz például monokróm megoldásokban: rendezd be a szobát csak fehér/világos színek és a fekete kombinációjával. A kiegyensúlyozott hatás érdekében inkább a fehér színt használd túlnyomó részben, és azt hangsúlyozd, ellenpontozd fekete kiegészítők használatával. 

1. Bársony ágytakaró - Zara home 75.995 forint 2. Díszpárna - Jysk 2290 forint 3. Sötétítőfüggöny szettben - Tchibo 14.995 forint 4. Ágyelő - Kika 3799 forint 5. Ágy - IDdesign 336.600 forint 6. Tükör - IKEA 34.990 forint

A négy fal feketére festése – ahogy már említettük – komor, nyomasztó hatást kelthet. Ha viszont a teret határoló falak közül csak egy vagy két oldalt festetsz be, az eredmény meglepően sikkes lesz.

A fekete egyik nagy előnye, hogy szinte minden más árnyalattal jól mutat. Ha meleg színekkel párosítod, garantáltan magára vonzza majd a tekinteteket, ugyanis a melegebb árnyalatok szinte izzanak a fekete felület előtt. A fehérrel tökéletes párost alkot, az arannyal vagy ezüsttel társítva luxust és eleganciát sugároz, de harmonikusan mutat natúr színekkel, pasztell vagy semleges árnyalatokkal is. 

A fekete szín arannyal társítva eleganciát sugározForrás: Thinkstock

Érdekesség, hogy a fekete komolyabb előfordulása a lakásban a szakértők szerint azt jelzi, hogy a tulajdonos nagyon különlegesnek és érdekesnek tartja magát, vagy legalábbis szeretné, ha mások ezt gondolnák róla. 

Megjött a kedved a sötét színekhez? Inspirálódj galériánkból! 

/1702/A_s_t2017221164357