A sötét ötven árnyalata - a lakberendezésben

enteriőr inspiráció Christian Grey otthon A fekete ötven árnalata szürke A szürke ötven árnyalata fekete lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Christian Grey és Anastasia Steele története folytatódik, A sötét ötven árnyalata rajongók millióit csábítja be a mozikba világszerte. Egy korábbi cikkünkben elárultunk néhány kulisszatitkot Christian Grey filmbeli luxusotthonáról, most pedig adunk néhány, a filmhez kapcsolódó lakberendezési tippet – rendezd be otthonodat A sötét ötven árnyalatából inspirálódva!

A sötét színektől sokan megijednek, mondván szűkítik a teret, és túlságosan is komor benyomást keltenek, pedig egyáltalán nem kell tőlük félni, csak okosan használni. A sötét színek hihetetlenül elegáns, bársonyos érzetet keltenek, a sötétbarna, a fekete és a sötétkék mind-mind nagyon magabiztos és érzéki árnyalat.

De ha már A szürke ötven árnyalata és annak folytatása, A sötét ötven árnyalata a téma, lássuk, hogyan használhatod a szürke színt és a sötét árnyalatok legsötétebbjét, a feketét az otthonodban.

Jelenet A sötét ötven árnyalata című filmből Forrás: Youtube

A szürke

A szürkét sokan unalmasnak és lehangolónak tartják, pedig megannyi lehetőség rejlik benne. A szürke szinte összes árnyalata jól mutat például a teret optikailag növelő fehérrel, bézzsel vagy halványzölddel. Ha pedig élénkebb színekkel párosítod, mint például a lime-zöld vagy az okker, az eredmény vidám és modern lesz.

A szürke egyébként a semlegességet, a szabadságot, a józanságot szimbolizálja, de az önként vállalt magánnyal, a kifinomultsággal és bölcsességgel is szokták azonosítani. Mivel egy semleges színről van szó, szinte bármilyen árnyalat párosítható hozzá.

Ha okkersárgával párosítod a szürke színt, vidám és modern hatást érsz el Forrás: Thinkstock

A fekete

Akik a szürkétől félnek, a feketétől valószínűleg egyenesen rettegnek. Pedig mennyi elegancia rejlik ebben a színben! Persze arra azért senkit nem biztatunk, hogy egy szoba mind a négy falát feketére festesse, és fekete kiegészítőkkel tömje tele, ehelyett a hangsúly a részletekre kell hogy tevődjön.

Gondolkozhatsz például monokróm megoldásokban: rendezd be a szobát csak fehér/világos színek és a fekete kombinációjával. A kiegyensúlyozott hatás érdekében inkább a fehér színt használd túlnyomó részben, és azt hangsúlyozd, ellenpontozd fekete kiegészítők használatával.

1. Bársony ágytakaró - Zara home 75.995 forint 2. Díszpárna - Jysk 2290 forint 3. Sötétítőfüggöny szettben - Tchibo 14.995 forint 4. Ágyelő - Kika 3799 forint 5. Ágy - IDdesign 336.600 forint 6. Tükör - IKEA 34.990 forint

A négy fal feketére festése – ahogy már említettük – komor, nyomasztó hatást kelthet. Ha viszont a teret határoló falak közül csak egy vagy két oldalt festetsz be, az eredmény meglepően sikkes lesz.

A fekete egyik nagy előnye, hogy szinte minden más árnyalattal jól mutat. Ha meleg színekkel párosítod, garantáltan magára vonzza majd a tekinteteket, ugyanis a melegebb árnyalatok szinte izzanak a fekete felület előtt. A fehérrel tökéletes párost alkot, az arannyal vagy ezüsttel társítva luxust és eleganciát sugároz, de harmonikusan mutat natúr színekkel, pasztell vagy semleges árnyalatokkal is.

A fekete szín arannyal társítva eleganciát sugároz Forrás: Thinkstock

Érdekesség, hogy a fekete komolyabb előfordulása a lakásban a szakértők szerint azt jelzi, hogy a tulajdonos nagyon különlegesnek és érdekesnek tartja magát, vagy legalábbis szeretné, ha mások ezt gondolnák róla.

Megjött a kedved a sötét színekhez? Inspirálódj galériánkból!

/1702/A_s_t2017221164357Otthonod színei a hangulatodra is befolyással vannakhttp://www.life.hu/otthon/20170220-igy-befolyasolja-a-hangulatodat-az-otthonod-szine.htmlMi alapján választod ki az otthonodban megjelenő színeket? A személyes ízlésed a döntő, netán inkább az aktuális trendeket követed? Itt az ideje, hogy számításba vedd a különböző színek pszichológiai hatásait is – a következőkben ebben segítünk. OtthonThinkstockEladó Meg Ryan monokróm luxusotthonahttp://www.life.hu/otthon/20170218-meg-ryan-eladja-new-yorki-luxusotthonat.htmlA szerelem hálójában egykori sztárja – aki manapság főleg plasztikai baklövéseivel kerül a címlapokra – szabadulna káprázatos monokróm otthonától. Te beköltöznél ebbe a nem mindennapi lakásba? OtthonOrigoEgy lebontásra ítélt tuberkulóziskórház utolsó pillanataihttp://www.life.hu/otthon/20170215-egy-elhagyott-tuberkolozis-korhaz-az-egyesult-allamokban.htmlNéhány évtizeddel ezelőtt több száz beteget kezeltek itt, nemrég viszont kimondták az épület halálos ítéletét. Nézd meg egy bontás előtt álló hajdani kórház utolsó képeit. Otthon--Less be Richard Gere romantikus panziójába!http://www.life.hu/otthon/20170217-richard-gere-panzioja-new-york-kulvarosaban.htmlNew Yorktól csupán egy órányira, Belford csendes városában található az a hangulatos kis vendéglő, aminek tulajdonosa nem más, mint a Micsoda nő sztárja, Richard Gere. OtthonOrigoA férfi, aki berendezte Christian Grey dögös luxusotthonát http://www.life.hu/otthon/20170214-nelson-coates-a-sotet-otven-arnyalatanak-latvanytervezoje-mesel.htmlNéhány napja megérkezett végre A szürke ötven árnyalata című film folytatása, A sötét ötven árnyalata. Ez alkalomból a film látványtervezője, Nelson Coates osztott meg egy-két érdekes kulisszatitkot az amerikai Elle Decorral. Otthon--Shanley Hotel, az Egyesült Államok egyik legfélelmetesebb szállodájahttp://www.life.hu/otthon/20170206-shanley-hotel-a-kisertetjarta-szalloda.htmlTe megszállnál egy olyan hotelben, ahol az üzemeltetők nem vállalnak felelősséget a testi épségedért? A New York állam Ulster megyéjében található Shanley Hotel évtizedek óta a horrorrajongók egyik kedvenc szállása. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.