Divathét szépségápolás smink London
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pszichedelikus jövőképet festett elénk a hol kifinomult, hol extrém kollekciókat felvonultató londoni divathét. De egy biztos: a művészi megoldások, kreatív látásmódok egy teljesen új világot tártak elénk. Volt látnivaló bőven: a galaktikus királynőktől kezdve a ketrecharcosokon át az uniszex unikornisig. Felkavaróan izgalmas sminktrendek jönnek!

A művészet mögötti mély gondolatok csodálatos kollekciókban mutatkoztak meg, amik nagyon is elgondolkoztatóak. Ilyen volt a lázadó Vivienne Westwood, a futurisztikus Gareth Pugh kollekciója, a Fashion East látványos arcfestései vagy a gazdag japán street style hangulatot idéző Ryan Lo alkotásai, a galaktikus királynőket és unisex unikornisokat felvonultató, felkavaróan bizarr Jack Irving show-ja, de Ashish ketrecharcosokat idéző látványos sminkjei is csak még jobban hangsúlyozták az egyedi látásmódokat.

Ryan Lo japán street style hangulatot kölcsönző és Ashish ketrecharcosokat idéző látványos sminkjei Forrás: AFP

Az arc tökéletesítése

Az arctökéletesítésben az abszolút természetesség a trend, hol fényes, hol pedig a tökéletes matt alapozások uralták a kifutókat. A pirosító teljes nélkülözése vagy a harsány nyolcvanas éveket idéző alkalmazása is felbukkant J.W Anderson, Simone Rocha, Peter Pilotto bemutatóin.

Az arc tökéletesítésben az abszolút természetesség a trend Forrás: AFP

A szemfestés trendjei

A minimalista

  • A minimalista, no make-up smink mellett egy kontrasztos, fekete, mélyítővonalon futó vonal hangsúlyozta a szemformát.
  • A másik izgalmas megoldást a Palmer Harding show-n láthattuk: a geometrikus szemfestés játékát.
  • Az alsó vízvonal kiemelése a szemzugban fényes highlighttal igazán egyszerű, de látványos megoldást kínált a minimalista stílust kedvelőknek.
Az alsó vízvonal kiemelése a szemzugban fényes highlighttal igazán egyszerű, de látványos megoldás Forrás: AFP

A krémes

  • A krémes szemhéjkrémek uralják majd a következő szezont. Az egyik kedvenc árnyalat a lágy barack lesz, ami csak a mozgó szemhéjra satírozva üde megjelenést kölcsönöz. Művészi kiegészítőként használva, nyersen satírozva ezt a színt láthattuk Mary Katrantzounál is. De a szemet körülölelő narancs is jelen volt, a szemzugban csillámmal fűszerezve a House Of Holland kifutóján.
Az egyik kedvenc árnyalat a lágy barack lesz, de a szemet körülölelő narancs is jelen volt Forrás: AFP

A füstös

  • Az új füstös hatású szemfestés igazi rosszlányos attitűdöt kölcsönöz viselőjének. A legszofisztikáltabb hatást úgy érhetjük el, hogy csak egy színt rakunk a felső szemhéjra, követve a szemformát.
  • A csintalan változat, amikor a szemzugnál szögletes a kialakítás és vízszintesen halad a szem külső széle felé, akár kék, akár narancssárga színben. Ezt láthattuk a Versus Versace show-n is.
Az új füstös hatású szemfestés igazi rosszlányos attitűdöt kölcsönöz viselőjének Forrás: AFP
  • Másik változata egy új, izgalmas diszkókorszak felelevenítése: grafitszürkét a szemöldökig satírozva, a szempillatövet fémes hatású, ezüst színnel kiemelve, lila szemöldökkel fűszerezve.
  • A színes füstös hatás egyik fő színe a mandarinsárga, ami nagyon sok tervezőnél felbukkant.
A színes füstös hatás egyik fő színe a mandarinsárga, ami nagyon sok tervezőnél felbukkant Forrás: AFP
  • Az egyik leglátványosabb sminket J.Js. Lee bemutatóján láthattuk, ahol szemöldökig ért a körsatír, és az alsó pillatövet mélyítették egy kis barnával.

Szemöldöktrend

  • A szemöldöktrend is változóban van. A kivilágosított vagy természetes hatás mellett volt lila, ami nem is volt annyira feltűnő, mint a meglévő fölé húzott vonalas verzió a Fashion East bemutatóján.
  • De a most legjobban uralkodó trend nem más, mint az egyenes szemöldök, aminek bizonyos eltúlzott, elmosódott változatai csak a kifutón számítanak majd trendinek.
Az eltúlzott, elmosódott, egyenes szemöldök csak a kifutón számít majd trendinek Forrás: AFP

Rúzstrendek

Igen változatos rúzsszínekben ragyoghatunk a következő szezonban. Az új trendszínek között találjuk a hamvas barackot, a nude-ot, a matt narancsot, az ujjal beütögetett hatású borvöröset, az ultrafényes klasszikus pirosat, a mély padlizsánt, a fényes feketét és legvégül a túlkent, szétfolyt hatású vörös és kék ajkakat.

Igazán változatos rúzsszínekben ragyoghatunk a következő szezonban Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.