Az orosz közösségi oldalon öngyilkosságra buzdítják a fiatalokat

Forrás: Dreamstime -
öngyilkos orosz öngyilkosság közösségi oldal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A közösségi oldalakon különböző "halálcsoportokban" veszik rá a tiniket az öngyilkosságra, egyre több áldozata van az orosz közösségi médiában terjedő végzetes "játéknak". A rendőrség nagy erőkkel nyomoz, hogy mielőbb megállítsák a tiniket halálba kergető embereket.

Két lány vasárnap este ugrott le a 14. emeletről, egy másik, 15 éves fiatal az ötödikről, míg egy 14 éves lány pedig a vonat elé ugrott. A halálesetekben egy a közös:

valószínűleg mindegyiküket a közösségi oldalon működő valamelyik halálcsoport kergette öngyilkosságba.

A Facebook orosz megfelelőjén, a VKontakte nevű oldalon több olyan csoport is létezik, melyek arra biztatják a fiatalokat, hogy oltsák ki az életüket.

Öngyilkosságba kergetik a tiniket - Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Közülük a 15 éves Julia Konstantinova, és a 16 éves Veronika Volkova öngyilkosságát állítólag két fiú rögzítette is, őket a rendőrség már őrizetbe vette.

Több ilyen csoport is létezik, ezekben állítólag rengeteg olyan feladatot kell végrehajtaniuk a tagoknak, amivel önmagukat bántják:

kék bálnát kell karcolniuk a testükre, horrorfilmeket kell nézniük, hajnalban kell felkelniük, a betetőzés pedig az öngyilkosság. A helyzet annyira elfajult, hogy a hatóságok már a szülőket figyelmeztetik arra, fokozottan figyeljenek oda a gyermekeikre, mert még a rendezett családi háttérrel rendelkező fiatalok is áldozatául eshetnek a kikényszerített öngyilkosságnak. A Metro szerint tavaly 130 gyerek halt meg emiatt. Ugyanis nagyon sok tini küzd problémákkal, a csoportok adminisztrátorai pedig ezt fordítják a fiatalok ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.