Kora reggel az ablakon keresztül selymesen beszűrődő napsugarak halvány színe – ez a pasztellsárga, ami tökéletesen átadja a nyiladozó természet, az üde tavasz érzését. Nem is választhattunk volna megfelelőbb árnyalatot március hónap színének.

A sárga a boldogság, a jókedv színe, egy jól megválasztott sárga árnyalattal meleg és barátságos hangulatot teremthetsz otthonodban. Azért hangsúlyoztuk, hogy jól megválasztott, mert a sárga harsányabb tónusai akár negatív hatással is lehetnek hangulatodra: ideges lehetsz, sőt akár szoronghatsz is tőlük. Ha viszont a pasztellsárgára szavazol, akkor ezektől a mellékhatásoktól nem kell tartanod. 

A sárga a boldogság, a jókedv színe, egy jól megválasztott sárga árnyalattal meleg és barátságos hangulatot teremthetsz otthonodbanForrás: Pressloft

A pasztellszíneket, így a pasztellsárgát is bátran választhatod azokban a helyiségekben, ahol gyakran tartózkodsz, tökéletesen passzolhat például a nappaliba vagy a konyhába, de mivel egy rendkívül barátságos tónusról van szó, jól tud működni az előszobában is, hogy a lakásba belépőket egyből jobb hangulatra derítsd. 

Az sem elhanyagolandó szempont, hogy a sárga szín a sötétebb helyiségekben is világító hatással bír, ezért bátran használhatod azokban a szobákban is, ahova a természetes napfény kevésbé süt be. A sárga falú szobákban azonban érdemes meleg fényeket használni, így lehet ugyanis igazán előhozni a sárga szín játékosságát és varázsát. 

Ha megjött a kedved ehhez az üde, tavaszi színhez, inspirálódj kedvedre képeinkből! 

/1703/A_h_n201736141021