Schobert Norbi az Akadémia professzorával leplezi le a legnagyobb táplálkozási tévhiteket

tévhit táplálkozás egészség Schobert Norbert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Schobert Norbi hivatása mindig is az volt, hogy az egészséges életmódra nevelje az embereket. Ezúttal ezt egy elismert szakértő, prof. dr. Csapó János oldalán teszi, akivel közös videósorozatot indítottak A professzor megmondja címmel. Céljuk, hogy a különböző élelmiszerekkel kapcsolatban kialakult tévhitekkel végérvényesen leszámoljanak. 

"Az élelmiszeripar és az egészséges táplálkozás kapcsán az emberek agya sajnos tele van tömve rengeteg butasággal és tévhittel, ezért megbeszéltem a professzor úrral, hogy elvállaljuk közösen, egyfajta társadalmi munkában, hogy én elkezdem felkutatni ezeket a tévhiteket, és mivel ebben a témában ő az egyik legjobban képzett szakember, ezeket megválaszolja" - fogalmazott Norbi a Mokkában Csapó János professzor úrral indított videósorozata kapcsán.

A videósorozat első részben a szójáról beszélgettek, hiszen ez is tipikusan olyan élelmiszer, amiről nem tudni biztosan, hogy egészséges-e. Egyszer azt mondják, hogy egészséges, egyszer azt mondják, hogy egy génkezelt alapanyag, amiből minél kevesebbet kellene fogyasztani. Hogy mi a véleménye minderről Csapó János professzornak?

A következő részben a zsírok és a koleszterin volt a téma. A videóból kiderül: az állati eredetű zsírokra nagy szükségünk van, ezek ráadásul egyáltalán nem emelik olyan mértékben a koleszterint, mint azt hittük. Norbi a Life.hu-nak korábban is arról nyilatkozott, hogy nem a zsírok, hanem a cukor és a szénhidrát az ősellenségünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.