Paralimpikon lett az egykor árva kislányból

Forrás: Facebook -
betegség árvaház paralimpikon gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kórházban hagyta betegen született gyermekét a nő, később azonban már megbánta döntését. 

Fibular hemimelia nevű betegséggel született Tatiana, akinek a rendellenességből fakadóan hiányoztak a szárkapocs csontjai, vagyis képtelen volt egyedül lábra állni és járni. A friss szülők úgy megijedtek a rájuk nehezedő teher gondolatától, hogy inkább ott hagyták a kórházban az újszülött kislányt.

Már kislány korában is imádta a vizet Forrás: Facebook

Az orosz származású Tatiana élete első évét egy árvaházban töltötte Szibériában, szörnyű körülmények között. Ekkor talált rá egy házaspár, Beth és Steven Long, akik magukhoz vették a kislányt, és Jessica Long-ra keresztelték át.

Az Egyesült Államokba kerülő 13 hónapos kislány új életet kapott, amiből ő ki is hozta a maximumot. 18 hónaposan leamputálták a lábait, és megtanult protézissel járni. 2012-ben, a Paralimpiai Nyári játékok alatt pedig már mindenki róla beszélt. Öt arannyal és két ezüstéremmel a zsebében a legsikeresebb fogyatékkal élő úszónő címét nyerte el a történelemben.

Jessica úgy döntött, szeretné tudni mi történt a biológiai szüleivel, ugyanis ő is, és a nevelőszülei is abban a hitben voltak, hogy a lánynak nincsenek élő rokonai. Vizsgálatot indítottak, és kiderült, hogy a szülei bizony még élnek.

A fiatal sportoló habozás nélkül rávágta, hogy látni akarja őket, megakarta köszönni a csodálatos életét, ami nélkülük soha nem jöhetett volna létre. 2013-ban végül a szülőföldjére utazott, és találkozott az édesanyjával, aki nem hitt a szemének.

Így fest ma a csinos 20 éves úszónő Forrás: Facebook

"Kislányom, annyira sajnálom" - fakadt ki a nőből, de Jessica egy szót sem értett oroszul. Viszont még aznap éjjel üzenetet küldött az anyjának a közösségi oldalon, ezzel a szöveggel: „Én egyszerűen csak szeretlek" - írta meg a Siberian Times.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.