Szukralóz pró és kontra: fogyasszuk-e ezt a modern édesítőszert?

Forrás: Thinkstock -
szukralóz egészség Schobert Norbert édesítőszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Schobert Norbi hivatása mindig is az volt, hogy az egészséges életmódra nevelje az embereket. Ezúttal ezt egy elismert szakértő, dr. prof. Csapó János oldalán teszi, akivel közös videósorozatot indítottak A professzor megmondja címmel. Céljuk, hogy végérvényesen leszámoljanak a különböző élelmiszerekkel kapcsolatban kialakult tévhitekkel.

Az igencsak megosztó vélemények kereszttüzében álló aszpartám után a szukralóz nevű édesítőszer került terítékre. A szukralóz megtalálható a Norbi által forgalmazott néhány élelmiszerben is, így nem is véletlen, hogy napirendre került dr. prof. Csapó Jánossal való beszélgetése során.

A szukralóz tulajdonképpen egy mesterséges édesítőszer, de fogyasszuk-e? Forrás: Thinkstock

A szukralóz is egy érdekes alapanyag, tulajdonképpen egy mesterséges édesítőszer, amit állítólag rovarirtó kutatók fedeztek fel véletlenül. 600-szor édesebb a cukornál, és éppen ezért minimális mennyiség található belőle a különböző ételekben, italokban.

Az aszpartámhoz hasonlóan a szukralózt is támadták. A vádak szerint csak egy üdítőital-márka miatt engedélyeztették a használatát. Sokak szerint cukorbetegséget, gyulladásos betegségeket, bélflóra-károsodást okozhat. Így természetes, hogy előkerül a kérdés: jogosak a vádak, vagy csak a média kapta fel és fújta fel a szukralózügyet?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.