Schobert Norbi hivatása mindig is az volt, hogy az egészséges életmódra nevelje az embereket. Ezúttal ezt egy elismert szakértő, dr. prof. Csapó János oldalán teszi, akivel közös videósorozatot indítottak A professzor megmondja címmel. Céljuk, hogy végérvényesen leszámoljanak a különböző élelmiszerekkel kapcsolatban kialakult tévhitekkel.

Az igencsak megosztó vélemények kereszttüzében álló aszpartám után a szukralóz nevű édesítőszer került terítékre. A szukralóz megtalálható a Norbi által forgalmazott néhány élelmiszerben is, így nem is véletlen, hogy napirendre került dr. prof. Csapó Jánossal való beszélgetése során.

A szukralóz tulajdonképpen egy mesterséges édesítőszer, de fogyasszuk-e?Forrás: Thinkstock

A szukralóz is egy érdekes alapanyag, tulajdonképpen egy mesterséges édesítőszer, amit állítólag rovarirtó kutatók fedeztek fel véletlenül. 600-szor édesebb a cukornál, és éppen ezért minimális mennyiség található belőle a különböző ételekben, italokban.

Az aszpartámhoz hasonlóan a szukralózt is támadták. A vádak szerint csak egy üdítőital-márka miatt engedélyeztették a használatát. Sokak szerint cukorbetegséget, gyulladásos betegségeket, bélflóra-károsodást okozhat. Így természetes, hogy előkerül a kérdés: jogosak a vádak, vagy csak a média kapta fel és fújta fel a szukralózügyet?