Klapka György végrendelete tartogatott meglepetéseket, például kitagadta Gyurikát, de azt is megkérdőjelezte, hogy Christian az ő fia volna. Klapka György húga, Manyika szólalt meg az üggyel kapcsolatban: szíven ütötte testvére végakarata.

Klapka György legidősebb fia, Gyurika nem ismerte az édesanyját, hiszen Koltai Mária színésznő szülés közben meghalt. Az aranyember húgára, Manyikára bízta az újszülött felnevelését, akit most kitagadott a végrendeletből. Klapka az állítja ugyanis, hogy Gyuri nem az ő fia.

Klapka György húga nem érti Gyurika kitagadását: nem hiszi, hogy más volna a gyerek apjaFotó: Nagy Attila - Origo

"A legenyhébb kifejezés, hogy megdöbbentem. Szíven ütött a végrendelet tartalma. Nem értem, mert nekem soha még csak célzást sem tett arra, hogy más lehet bármelyik gyerekének az apja. (..) Ha tudta, hogy más a kisfiú apukája, nyugodtan adhatta volna rögtön a hűtlen feleség családjának vagy nevelőotthonba" – mondta a Story magazinnak Manyika, aki azt is hozzátette, most lett igazán árva Gyurika, nem akkor, amikor elmondta neki a temetőben annak idején, hogy az édesanyja halott. "Gyurika most sokkal szomorúbb, mint kisgyerekként a temetőben, amikor megtudta, hogy félárva. Nem a pénz miatt, hanem azért, mert most lett teljesen árva azzal, hogy az apja megtagadta. Azt mondta nekem a napokban: az a szerencsém, anyucikám, hogy te vagy nekem" – árulta el Klapka húga. Répás Lajos, Manyika fia pedig azt mondta, hogy Gyurika miatt gazdagodott meg az aranyember. "Nagy disznóság, amit a nagybátyám állít a végrendeletében. Ráadásul Gyurinak köszönheti, hogy itthon felépíthette a cégbirodalmát" – állítja Répás Lajos. Annak idején Klapka Györgyöt ugyanis adócsalásért elítélték Németországban, első cégét – kihasználva a névazonosságot – fia nevén hozta létre, ezzel alapozta meg a mesés vagyonát, ami állítólag nem is olyan nagy...