5 étel, amiről nem is gondolnád, hogy tele van cukorral

Forrás: Thinkstock -
egészségtelen cukor hízás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg olyan ételt fogyasztunk bűntudat nélkül, amiről valójában nem is sejtjük, hogy mennyi cukrot, mennyi feleslegesen bevitt kalóriát tartalmaz. Íme néhány ilyen termék, amiket jobb elkerülni, ha az egészséges életmód híve vagy, ha fogyni szeretnél, vagy szeretnéd megőrizni az alakodat.

Müzli

A különböző reggelizőpelyhek és müzliszeletek jól kitalált marketingje mélyen beleivódott az emberekbe. Így még mindig az a tévhit él a köztudatban, hogy ezek egészséges ételek. Ráadásul a különböző fitt és light feliratokkal még egészségesebbnek tüntetnek fel bizonyos termékeket. De nem szabad bedőlni a megtévesztő címkéknek, valójában a light és fitt jelzőkkel felaggatott termékek is túl sok cukrot tartalmaznak, ráadásul sokan abba a hibába esnek, hogy mivel ezek a feliratok megnyugtatják őket, még többet fogyasztanak belőlük, mondván: ha light, akkor nem lehet baj.

Még mindig az a tévhit él a köztudatban, hogy ezek egészséges ételek Forrás: Thinkstock

Müzli helyett

Ha a kedvenc reggelid a müzli, akkor se keseredj el, mert szuper alternatívák vannak helyette. A zabkása például kicsit hasonló ízvilágot képvisel, ráadásul rengeteg finomsággal fel lehet tuningolni. Akár magokkal, gyümölcsökkel, aszalványokkal, de még natúr mogyorókrémmel is. Ha müzliszelet-rajongó vagy, akkor pedig készíts otthon egészséges változatot!

Joghurt

A joghurtról is hasonló az emberek gondolkodása, mint a müzliről. A natúr joghurt valóban egészséges, sőt egy kis lenmagot vagy zabpelyhet belekeverve még jobb hatásai vannak, a gyümölcsjoghurtok viszont kerülendők. Tele vannak finomított cukorral, a gyümölcstartalmuk pedig elenyésző. A light címke egyébként ebben az esetben is működik. A gyümölcsjoghurtok helyett válassz inkább gyümölcsöt!

A natúr joghurthoz egy kis lenmagot vagy zabpelyhet belekeverve még jobb hatásai vannak Forrás: Thinkstock

Gyümölcslé

Ha gyümölcs, akkor csak egészséges lehet? Sajnos nem. A joghurtokhoz hasonlóan ezek is sok hozzáadott cukrot tartalmaznak, nemcsak a természetes gyümölcscukrot. Ezek helyett inkább gyümölcsökkel ízesített vizet igyál!

A joghurtokhoz hasonlóan ezek is sok hozzáadott cukrot tartalmaznak Forrás: Thinkstock

Saláta

Ugye milyen meglepő, hogy a saláta is hizlalhat? Pedig ezt is könnyen kalóriadússá lehet tenni. Amire különösen vigyázni kell, azok a különböző salátaöntetek. A boltban kapható változatok tele vannak cukorral és ízfokozóval. De nem is kell a bolti öntetre fanyalodnod, amikor otthon is pillanatok alatt összedobhatsz egy egészséges öntetet.

Otthon is pillanatok alatt összedobhatsz egy egészséges öntetet Forrás: Thinkstock

Kávé és tea

Te hány pohár kávét és teát iszol meg egy nap? Érdemes odafigyelni, hogy milyen édesítőszert teszel ezekbe, mert a mindenbe két kockacukor bizony hamar összeadódik, és szinte tudatlanul viszel be egy csomó kalóriát. Pedig ez az a cukormennyiség, ami egyszerűen elkerülhető. A tea kapcsán azt javasoljuk, hogy vegyél jó minőségűt, és ne is ízesítsd: csak érezd a tea fenséges ízét. Ha a kávé kesernyés zamata nem jön be, akkor ahhoz használj egészséges édesítőszereket.

Te hány pohár kávét és teát iszol meg egy nap? Forrás: Thinkstock
Simon Szimonetta zsírégető, alakformáló edzésmódszere meghódítja az országothttp://www.life.hu/ez-zsir/20170406-interju-simon-szimonettaval-a-boost-training-edzesforma-kitalalojaval.htmlSimon Szimonetta gyerekkora óta imádja a fitnesz világát, így nem is csoda, hogy az évek alatt egy saját edzésmódszert is kialakított. Ez a Boost Training, ami a zsírégetésről és alakformálásról szól. De nemcsak erről beszélgettünk vele, hanem arról is, hogyan lehet elkerülni az állandó visszaesést, és hogyan érdemes elindulni azon az úton, ahol a bikinialak a cél. Ez Zsír!--Tippek a narancsbőr leküzdéséhezhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170404-tippek-narancsbor-ellen.htmlA mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás, de sajnos a genetika is hozzátehet ahhoz, hogy minden nyár előtt átéljük a nagy narancsbőrparát. Pedig van megoldás, csak éppen nem egyik napról a másikra jön a siker, úgyhogy legyél kitartó, mert megéri. Ez Zsír!--A meztelenkedés a pozitív testkép kulcsa?http://www.life.hu/ez-zsir/20170331-boldogabbak-akik-tobbet-meztelenkednek.htmlA pozitív testkép egy újfajta megközelítését hozta egy nemrégiben készített felmérés, ami a nudizmus és az egészséges önkép kapcsolatát vizsgálta. Mutatjuk is az eredményeket! Ez Zsír!ThinkstockŐket kövesd az Instagramon, ha extra motivációra lenne szükségedhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170330-oket-kovesd-az-instagramon-ha-extra-motivaciora-lenne-szukseged.htmlMiért imádjuk az Instagramot? Például azért, mert motivációból ott soha nincs hiány. Ha az életmódváltás nehézségeit éled, akkor ideje követned azokat a hétköznapi embereket, vagy éppen sportolókat, akik a kitartás terén mindenkit felülmúlnak. Mutatjuk is a kedvenceinket! Ez Zsír!--Így csíráztass otthon, és legyél mindig egészségeshttp://www.life.hu/ez-zsir/20170324-csiraztass-otthon.htmlA csírák igazi ősi életenergiát hordoznak, a növények esszenciáját tartalmazzák. Vitaminbombák, de ásványi anyagokban, antioxidánsokban, enzimekben is bővelkednek, ráadásul a legegyszerűbb szendvicset és salátát is feldobják, de zöldséglevekbe is lehet turmixolni. Ez Zsír!ThinkstockEz a legjobb diétás édesség, amit fogyókúra alatt is fogyaszthatszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170324-igy-keszul-az-egeszseges-brownie-recept.htmlDiéta alatt sem kell lemondanod a finom falatokról, csak éppen néhány alapanyagot kell kihagynod a receptből, mint például a cukrot és a lisztet. Íme, Nagy Judit, vagyis FittAnyu egyik kedvenc egészséges receptje! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.