Egy karakteres lámpa – vagy egyéb fényforrás – nem csak világossággal, hanem stílussal is megtölti a teret. A következőkben az extrémitásé lesz a főszerep – hozz fényt az életedbe különleges megoldásokkal.

Lényeg a dizájn 

Legyen szó akár függő- vagy álló lámpáról, ha elég kitartó vagy, igazi dizájkülönlegességeket is találhatsz a boltok polcain. Kerüld az átlagost, próbálj ki valami igazán egyedit! 

1. Függőlámpa - Kika 54.000 forint  2. Égősor - Jysk 1196 forint  3. Állólámpa - Old dekor 53.100 forint 4. Függőlámpa - lampabolt.eu 347.200 forint  5. LED-es éjszakai világítás - Ikea 4490 forintForrás: Life.hu

Beépített lámpa 

Az egyre népszerűbbé váló spotvilágítás egyrészt nem mindennapi hangulatot ad az otthonodnak, másrészt pedig meglepően energiahatékony is. 

SpotvilágításForrás: Thinkstock

Üvegtégla 

Bár most nem konkrét fényforrásról van szó, az üvegtégla használata mégis segítségedre lehet, ha a lakás világosabbá tételéről van szó. Üvegtéglákból kialakított válaszfalat érdemes olyan helyiségben kialakítanod, ahova egyébként kevesebb természetes fény szűrődik be. Az üvegtégla különleges kialakítás megnyitja és szinte légiessé varázsolja a tereket, az átszűrődő, puha szórt fény pedig meghitt, otthonos hangulatot kölcsönöz a szobának. 

Üvegtéglákból kialakított válaszfalForrás: Thinkstock

Felülvilágító kupola 

Ha nem elégedsz meg egy szimpla csillárral, használd közvetlenül az otthonodba besütő nap fényét. A felülvilágító kupolákat a mennyezetek síkja felett alakítják ki, és nagyságukat elvben csak a mennyezet nagysága korlátozza. Tökéletes választás lehet a lapostetős épületeknél, ahova egyébként nem jutna elég természetes fény. 

Felülvilágító kupolákForrás: Thinkstock