Zsírégető desszert receptek a lemondásmentes fogyáshoz

Forrás: Thinkstock -
fogyás desszert zsírégetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szereted az édességet de közben fogyni is szeretnél? Jó lenne valami olyan desszert, ami nem növeli a súlyodat? Íme 3 olyan recept, ami nem csak finom, hanem fogyasztóhatású is. 

"Mindenki szereti a csokit...aki mást állít az hazudik"

Nyilvánvalóan ez nagy százalékban egy igaz mondat, hiszen az édességet szinte minden ember szereti. Nem csak az íze miatt, hanem számos biológiai tulajdonsága miatt is, hiszen öztudottan kedélyállapot-javító, ez pedig azért egy igen erőteljes vonzerő.

Viszont a kilókkal nem annyira kompatibilis a legtöbb desszert. Éppen ezért mi hoztunk nektek három olyan receptet, amit bármikor elkészíthetsz magadnak, mert

nemhogy nem hízlal, még fogyaszt is.

Tavaszi epres desszert

Epres túrós desszert Forrás: Thinkstock
  • 10 dkg eper
  • 25 dkg sovány túró
  • Tejszín
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • 1 evőkanál xillit

A xillitet, a citromlevet és a túrót öntsd össze, dolgozod el. Kis poharakba szedd ki a masszát, majd vágd fel az epret kockákra, és pakold tele gyümölccsel a pohárkákat. Ezt követően verd fel a tejszínt, és minden kehelybe tegyél egy egy evőkanállal.

Fogyasztó pina colada nyárra

Fogyasztó pina colada Forrás: Thinkstock
  • 20 dkg ananász
  • 1 db narancs leve
  • 3 dkg pirított mandula
  • 4 evőkanál zabtejszín
  • 1 g reszelt gyömbér
  • 4 teáskanál útifű maghéj

Kokcázd fel az ananászt, a reszelt gyömbért és add hozzá a narancslevet, majd turmixold össze. Ezt követően keverd bele az útifű maghéjat és a zabjtejszínt. Ha kész vagy, töltsd ki az italt poharakba, szórj a tetejére reszelt mandulát, majd tedd be őket a hűtőbe egy kis időre.

Zabpelyhes süti almával

Zabpelyhes almás süti Forrás: Thinkstock
  • 0,5 kg zabpehely
  • 1 kg reszeltalma
  • vaj - ízlés szerint
  • 1 db citrom
  • 1 db vaníliarúd
  • xillit - ízlés szerint
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál sütőpor

A zabpelyhet annyi vajjal keverd el, hogy egy sűrű masszát kapj belőlük. A citrom héját reszeld le, majd add hozzá a masszához, ezt követően pedig a vaníliarúd kikapart belsejét is. Ha ezeket jól összedolgoztad, hozzáadhatod az 1 kg reszelt almát is, ezután pedig mehet bele a sütőpor és a fahéj is. Vegyél elő egy magasfalú tepsit, béleld ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát. Pakolj a tetejére almaszeleteket, igény szerint diót vagy esetleg mandulát is szórhatsz rá. 20 percig, 180 fokon kell sütni.

Így fűszerezd az ételeidet, ha fogyni szeretnél

Sokszor egy-két apró trükk is elég ahhoz, hogy megtartsd a jó formádat, vagy éppen könnyebben lefogyjál. Például az sem utolsó szempont, hogy milyen fűszerekkel ízesíted az ételeidet, sőt, egy-egy jól megválasztott fűszer szuper zsírégető lehet!
Miért van ekkora sikere? A ritmikus gimnasztika a fiatal nemzedék egyik kedvenc sportjahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170410-a-ritmikus-gimnasztika-a-fiatal-nemzedek-egyik-kedvenc-sportja.htmlBiztosan hallottál már a manapság igencsak népszerű ritmikus gimnasztikáról. A fiatal lányok között különösen felkapott most ez a mozgásforma. De miért imádják annyira, és miért érdemes neked is kipróbálnod? Megmutatjuk! Ez Zsír!ThinkstockBritney Spears őrületes testet villantott: Fotó!http://www.life.hu/ez-zsir/20170412-ilyen-jol-nez-ki-ket-gyerek-utan-britney-spears.htmlBritney Spears felett egyszerűen nem múlik az idő. Hiába szült két gyereket, mégis úgy fest mint egy zsenge húszas éveiben járó fiatal. Hogy csinálja? Ez Zsír!--5 táplálkozási tipp, ha gyorsabban szeretnél fogynihttp://www.life.hu/ez-zsir/20170407-5-taplalkozasi-tipp-ha-hamarabb-szeretnel-fogyni.htmlApró és egyszerűen kivitelezhető trükkökkel is sokat segíthetsz magadon, ha fogyni szeretnél. Íme, néhány alapvető szabály, amit érdemes betartani, ha gyors és hosszú távú eredményt szeretnél elérni! Ez Zsír!--5 étel, amiről nem is gondolnád, hogy tele van cukorralhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170407-5-etel-amirol-nem-is-gondolnad-hogy-tele-van-cukorral.htmlRengeteg olyan ételt fogyasztunk bűntudat nélkül, amiről valójában nem is sejtjük, hogy mennyi cukrot, mennyi feleslegesen bevitt kalóriát tartalmaz. Íme néhány ilyen termék, amiket jobb elkerülni, ha az egészséges életmód híve vagy, ha fogyni szeretnél, vagy szeretnéd megőrizni az alakodat. Ez Zsír!ThinkstockRudolf Péter az 1945 című film kedvéért kopasz és elhízott letthttp://www.life.hu/ez-zsir/20170410-rudolf-peter-az-1945-cimu-film-kedveert-elhizott.htmlRudolf Péter kopaszra borotválta a fejét, és több mint 10 kilót szedett fel egy filmszerep kedvéért, méghozzá a 1945 című film főszerepéért. Felesége minden reggel megijedt tőle. Ez Zsír!--Uhh... Brutális felsőtestet villantott Apáti Bencehttp://www.life.hu/ez-zsir/20170409-apati-bence-brutalis-felsotestet-villantott-apati-bence.htmlKasza Tibi zöld hajjal, a 60 éves Ábrahám Edit pedig testhez tapadó fitneszcuccban szexizett. Apáti Bence viszont egy országot hoztott zavarba a felsőtestével a Nagy Duett második adásában. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.