Tavaszi bőrápolási tippek nőknek és férfiaknak

Forrás: Thinkstock -
tavasz szépségápolás megújulás bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az évszakváltás automatikus velejárója a megújulás. Nemcsak a természet, mi magunk is, és bőrünk is megújul. Larion Oscar most elmondja, mire van szüksége a bőrödnek tavasszal!

A hideg hónapokban bőrünk erősen védekezett a környezeti ártalmakkal szemben, így a bőr felső hámrétege megvastagodott, a pórusok eltömődtek.

Ezért nagyon fontos, hogy a fakó bőrt felébresszük, és a vérkeringését serkentsük.

A bőröd vérkeringését beindítja a szaunázás Forrás: Thinkstock

Ehhez jó módszer az otthoni gőzölés, valamint a szaunázás. Hetente radírozzuk le arcunkat, testünket kíméletes arc- és testradírokkal, így eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, és megelőzzük a pattanások, mitesszerek kialakulását is: bőrünk fellélegzik.

Arcbőrünk mindennapos kényeztető ápolása hosszú távú befektetés. Ezért a legfontosabb, hogy a hölgyek, urak a korosztályuknak és a bőrtípusuknak megfelelő kozmetikumokkal, reggel és este alaposan tisztítsák meg bőrüket. Ezután elengedhetetlen a hidratálás. Az évszakváltásnak köszönhetően elhagyhatjuk a nehezebb, testesebb krémeket.

Az ideális választás most az esszenciális arcolaj, illetve a szérum,

ami frissítően hat, könnyű szerkezete miatt azonnal felszívódik, és energiával tölti fel a bőrödet.

Tavasszal használj esszenciális arcolajat vagy szérumot Forrás: Thinkstock

Érdemes az összetételre figyelni: a vízmegtartó tulajdonságuk miatt a legjobb az argán- és a kókuszolaj, valamint a tiszta hialuronsav magas jelenléte a krémekben, valamint az A-, C-, D- és E-vitaminok is fontosak az arcbőrünk kiegyensúlyozott, ellenállóbb és egészséges kinézetéhez. A napi rutint fényvédelemmel zárd. Az UV sugarak elősegítik a bőr idő előtti öregedését, valamint a májfoltok, szeplők kialakulását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.