Így lesz egy lepukkant lakásból igazi álomotthon

Forrás: Balázs Emőke -
otthon lakásfelújítás tetőfedés2017 lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csak a négy fal maradt Balázs Emőke és párja otthonából. A lakást profi szakemberek segítségével a nulláról építik újjá, hogy a végeredmény egy olyan otthon legyen, amely ízlésüknek tökéletesen megfelel. 

Egy 54 négyzetméteres polgári lakásról van szó, ami Budapesten, a VI. kerületben található. Emőkéék a Otthon Team Ép-Tech Kft.-t bízták meg otthonuk felújításával, ami egyébként jelenleg is tart még, az ingatlan teljes kivitelezési idejét nagyjából 6-8 hétre saccolják.

Egy 54 négyzetméteres polgári lakásról van szó, ami Budapesten, a VI. kerületben található Forrás: Balázs Emőke

Emőke elmesélte, hogy a lakás eredeti állapota finoman szólva is megviselt volt, úgy tippelik, hogy a 80-as években lehetett utoljára felújítva, ráadásnak pedig a fürdőszoba a konyha sarkában volt kialakítva. Emőkéék egyébként is azzal a céllal vásárolták meg az ingatlant, hogy aztán egy teljes átalakítással a saját ízlésükre formálják.

A lakás eredeti állapota finoman szólva is megviselt volt Forrás: Balázs Emőke

A vásárláskor egyik fő szempontjuk az volt, hogy az ingatlanban majd kialakítható legyen két kényelmes hálószoba. Ennek érdekében aztán a régi konyha-fürdő kombinációt teljesen elbontották a válaszfallal együtt, hogy egy nagyobb fürdőszobát és hálót tudjanak majd kialakítani.

A régi konyha-fürdő kombinációt teljesen elbontották a válaszfallal együtt Forrás: Balázs Emőke

A teljes felújításhoz hozzátartozik még, hogy néhány helyen a vakolatot is szükséges volt leverniük, valamint hogy a lakásban teljesen új elektromos és fűtésrendszert építettek, emellett új nyílászárókat építenek majd be, és álmenyezetet is alakítottak ki gipszkartonból.

Az ingatlanban két kényelmes hálószobát szeretnének kialakítani Forrás: Balázs Emőke

Ahogy Emőke is mondta, a munka nagyja még előttük van, de mivel profi szakemberektől kapnak segítséget, és minőségi anyagokat használnak, biztosak benne, hogy nem fognak csalódni a végeredményben.

Lakásfelújítás lépésről lépésre - Ne félj belevágni!

A tavasszal együtt eljött a nagy átalakítások és házalakítások ideje. Ha te is épp otthonod felújítását tervezgeted, akkor a következőkben neked is szeretnénk segíteni. Korábbi cikkünket itt tudod elolvasni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.