Csak a négy fal maradt Balázs Emőke és párja otthonából. A lakást profi szakemberek segítségével a nulláról építik újjá, hogy a végeredmény egy olyan otthon legyen, amely ízlésüknek tökéletesen megfelel. 

Egy 54 négyzetméteres polgári lakásról van szó, ami Budapesten, a VI. kerületben található. Emőkéék a Otthon Team Ép-Tech Kft.-t bízták meg otthonuk felújításával, ami egyébként jelenleg is tart még, az ingatlan teljes kivitelezési idejét nagyjából 6-8 hétre saccolják.

Egy 54 négyzetméteres polgári lakásról van szó, ami Budapesten, a VI. kerületben találhatóForrás: Balázs Emőke

Emőke elmesélte, hogy a lakás eredeti állapota finoman szólva is megviselt volt, úgy tippelik, hogy a 80-as években lehetett utoljára felújítva, ráadásnak pedig a fürdőszoba a konyha sarkában volt kialakítva. Emőkéék egyébként is azzal a céllal vásárolták meg az ingatlant, hogy aztán egy teljes átalakítással a saját ízlésükre formálják.

A lakás eredeti állapota finoman szólva is megviselt voltForrás: Balázs Emőke

A vásárláskor egyik fő szempontjuk az volt, hogy az ingatlanban majd kialakítható legyen két kényelmes hálószoba. Ennek érdekében aztán a régi konyha-fürdő kombinációt teljesen elbontották a válaszfallal együtt, hogy egy nagyobb fürdőszobát és hálót tudjanak majd kialakítani. 

A régi konyha-fürdő kombinációt teljesen elbontották a válaszfallal együttForrás: Balázs Emőke

A teljes felújításhoz hozzátartozik még, hogy néhány helyen a vakolatot is szükséges volt leverniük, valamint hogy a lakásban teljesen új elektromos és fűtésrendszert építettek, emellett új nyílászárókat építenek majd be, és álmenyezetet is alakítottak ki gipszkartonból.

Az ingatlanban két kényelmes hálószobát szeretnének kialakítaniForrás: Balázs Emőke

Ahogy Emőke is mondta, a munka nagyja még előttük van, de mivel profi szakemberektől kapnak segítséget, és minőségi anyagokat használnak, biztosak benne, hogy nem fognak csalódni a végeredményben. 

Lakásfelújítás lépésről lépésre - Ne félj belevágni!

A tavasszal együtt eljött a nagy átalakítások és házalakítások ideje. Ha te is épp otthonod felújítását tervezgeted, akkor a következőkben neked is szeretnénk segíteni. Korábbi cikkünket itt tudod elolvasni!