Ezek az ülések a legbiztonságosabbak egy repülőn

Forrás: Getty Images/BraunS/Brauns -
repülő biztonságos ülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A repülő az egyik legbiztonságosabb utazási eszköz, mégis ettől félnek a legtöbben. Azoknak, akik rettegnek, eláruljuk, melyek a gép legbiztonságosabb ülései. Íme!

Repülővel utazni kényelmes, gyors és sokak számára félelmetes. Rengetegen egyenesen rettegnek a légi közlekedéstől, pedig ez az utazás egyik legbiztonságosabb formája. Már évtizedek óta közlekedhetünk repülővel, sokak mégsem tudták megszokni, képtelenek rábízni magukat egy magasan "lebegő" szerkezetre.

Itt a legbiztonságosabb ülni Forrás: Getty Images/BraunS/Brauns

Ezen persze nem segít az sem, ha olykor-olykor történik egy légi katasztrófa, a félelem és a rettegés még inkább a tetőfokára hág. Pedig nem szükségszerű, hogy egy repülős baleset halállal záruljon!

Kiderült ugyanis, hogy ezen a járművön is vannak biztonságosabb ülések.

Persze az egyik amerikai légitársaság szóvivője szerint ilyet nem lehet kijelenteni, hiszen sok múlik azon, hogy milyen körülmények között történik a katasztrófa, de a statisztikák itt is a segítségünkre vannak. A Huffington Post által közölt kutatás szerint pedig bizony van olyan ülés, ahol nagyobb az esély a túlélésre.

1971-től 2007-ig végignéztek minden olyan statisztikát, amely légi katasztrófáról szólt,

és kiderült, hogy sokkal valószínűbb, hogy túlélik a hátul utazók. Tehát a gép farkához közel ülőknek összesen 69% az esélyük a túlélésre, a két szárny között helyet foglalóknak 56, a gép elején pedig csupán 49!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.