Míg egyes házi kedvencek a lustaságtól szenvednek, mások igazi sportőrültek. Legyen szó gördeszkáról, kosárlabdáról, rúdtáncról, még a gazdijukat is lepipálják!

A szörföző kutya 

Tillmann, a bulldog a világ egyik legsportosabb kutyája. Illetve csak volt, mert néhány évvel ezelőtt, 10 éves korában az örök vadászmezőkre távozott. A tündéri kutyus gördeszkázással kezdte a sportéletet, ennek a Guinness-rekordját is tartja: ő a világ leggyorsabban gördeszkázó kutyája. De Tillmann nemcsak az aszfalton, a vízen is ugyanolyan bátran suhant, igazi hullámlovas volt.   

A gördeszkázó macska 

Soha nem gondoltuk volna, hogy egy macskát is rá lehet venni bármiféle sportra, de Didga, az ausztrál macska egyáltalán nem szeret lustálkodni, sőt még a kutyáktól sem ijed meg, ha éppen arra viszi a gördeszkája. 

A kosarazó kutya 

Petey komplett Youtube-csatornával rendelkezik, ahol mindenféle sportot bemutat. Kedvence egyébként a kosárlabda és a röplabda, amit mindennap játszanak a gazdijával. A játékhoz viszont a szokottnál könnyebb labdát használnak, hogy a kutya nózija ne sérüljön közben. 

A rúdtáncos lajhármaki 

Ezeknél is hihetetlenebb látványt nyújt a törpe lajhármaki, aki nagy rúdtáncos hírében áll. Habár nyilvánvalóan számára egy természetes mozgásról van szó, ahogy pörög és csimpaszkodik, mégis mindezt egy rúdon látni elég szürreális.  

A jógázó kutya 

Hallottál már a dógáról? Ez a kutyáknak kifejlesztett jóga, ami a kiskutyás gazdik körében terjedt el, és különböző nyújtógyakorlatokból áll. Kiemelkedő képviselője ennek a Judy névre hallgató ausztrál terrier. 

Forrás: Youtube
A házi kedvencek is egyre csak híznak - Rossz példát mutatunk nekik!


A súlyprobléma manapság már nemcsak az embereket érinti, hanem házi kedvenceinket is. Egy nemrégiben készült felmérés szerint a kutyák nagyjából 54, míg a macskák 58 százaléka túlsúlyos, ami eléggé sokkoló szám. Olvasd el a Life.hu cikkét!