szépségápolás smink pattanás bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a pattanások csak időszakos látogatóid, akkor egy kis odafigyeléssel meg is szüntetheted a helyes táplálkozással és napi ápolással. Ha állandó vendégeid, akkor mindenképp fordulj szakemberhez, mert gyulladásban van a szervezeted.

A bőrproblémák esetén különösen fontos a körültekintő napi ápolás. Ehhez érdemes olyan kozmetikumot választani, ami gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású. Kerüld az illatanyagokat, alkoholtartalmú, szárító hatású készítményeket. Ideális a gyengéd, vízbázisú arclemosó, mert mérsékli a bőr zsírosságát anélkül, hogy száraz vagy feszülő érzetet hagyna maga után. A tisztítás után könnyű szerkezetű vízbázisú krémmel hidratáld a bőrödet, majd külön fényvédővel kend be az arcodat.

Válassz gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású arckrémet! Forrás: Thinkstock

A pattanás színének semlegesítése az első lépés az alapozás előtt. Ehhez ideálisak a folyékony vagy krémes állagú korrektorok. Ami a színét illeti, a zöldes árnyalatút válaszd, az kiválóan elfedi, semlegesíti a pattanás vöröses színét. Ezután tegyük fel a bőrszínnel megegyező árnyalatú alapozót. A problémás bőrre olajmentes, folyékony állagú, matt hatású változatot válassz. Az olajtartalmú alapozókat kerüld, mert zsírosabbá teszik a bőrödet.

Fontos

Nagyon ügyelj rá, hogy mindig makulátlanul tiszták legyenek az eszközeid, amelyekkel az arcodhoz nyúlsz a sminkeléskor!

Az alapozót csak vékonyan tedd fel, mert ha vastagon kerül az arcod problémásabb területeire, akkor nem elfedi, hanem kiemeli a pattanást. Ha az alapozó felvitele után maradnak pattanások, amik átütnek, akkor csak azokra tegyél egy kevés korrektort ecsettel. A fixálást érdemes puffnival végezni, mert így tartósabban fedi el a pattanásokat a porpúder, mindamellett felszívja a nem kívánt felesleges faggyút, és tökéletesen matt, üde, ragyogóan természetes hatású lesz a megjelenésed.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.