Hollywood egészséges életmód étkezés vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Habár egyre többen vannak a vegán életmód képviselői, még mindig sok vitát vált ki ez az étkezési forma, amely szerint a természet önmagáért és nem az emberekért van. A vegánok ennél fogva nem fogyasztanak többek között húst, tojást, tejterméket és mézet sem. Nézzük, kik Hollywood leghíresebb állatbarát vegánjai!

Miley Cyrus igazi állatbarát. Rengeteg kutyája van, de még disznót is tartott, és hala elvesztése annyira megviselte, hogy dalt is írt hozzá. Ahogy később bevallotta, éppen ez az eset vezetett odáig, hogy az állatbarát étrend mellett döntött.

Miley Cyrus igazi állatbarát, a rengeteg kutyája mellett még disznót is tartott Forrás: Instagram/Miley Cyrus

Moby először vegetáriánus, majd vegán lett. Már évtizedek óta népszerűsíti az állatbarát életmódot, amiért még díjat is kapott. „Minden állat kedvességet és tiszteletet érdemel” – vallja a Moby által is támogatott Mercy For Animals nevű szervezet.

Fogyni akarsz? Legyél vegán!

Számos népszerű fogyókúrás módszert javasolnak manapság, de a legújabb kutatás azt mutatja, hogy a kilók leadásának leghatékonyabb módja az, ha teljesen mellőzzük az állati eredetű élelmiszereket, és vegán étrendet követünk. Olvasd el a Life.hu cikkét!

A Spinédzserek bájos színésznője, Alicia Silverstone manapság egy vegán blogot ír, ráadásul szakácskönyvet is kiadott már a receptjeiből. A blogolás mellett Alicia minden idejét gyerekével tölti: a 6 éves kisfiú egyébként szintén vegán ételeket eszik, és imádja őket.

Alicia Silverstone amellett, hogy le is vetkőzött egy állatvédő kampány kedvéért, a fiát is a vegán életmódra neveli Forrás: Instagram/Alicia Silverstone

Joaquin Phoenix szintén támogatója a Mercy For Animals szervezetnek, ráadásul aktivistaként is részt vesz a különböző megmozdulásokban. Egy leleplező videót is forgattak, amiben bemutatták, hogy az amerikai Walmart bolthálózat milyen kegyetelnül bánik az állatokkal.

A híres tetoválóművész, Kat Von D is vegán életmódot folytat, és tesz is azért, hogy mások is megismerkedjenek ezzel az életformával. A Sephorával például vegán sminktermékeket dobott piacra, amiket nem tesztelnek állatokon.

A híres tetoválóművész, Kat Von D is vegán életmódot folytat Forrás: Instagram/Kat Von D

Vegán vagyok, miért kell ezt lenézni?

Nem éhezem, nem szenvedek semmilyen hiánybetegségben, jól érzem magam a bőrömben. Hogy miért fontos ezeket leszögezni? Azért, mert a vegánságot gondolkodás nélkül elutasítók többsége általában csípőből pufogtatja az éhezés-fűevés-vitaminhiány tengely mentén haladó hibás érveket úgy, hogy még annyi hajlandóság sincs bennük, hogy egy kicsit is utánaolvassanak a számukra ördöginek vagy éppen nevetségesnek tartott életmódnak. Egy vegán lány története!

A csodás művésznő, Erykah Badu már több mint 20 éve vegán. A Zap Mama énekesnője szerint a vegán étel igazi lelki táplálék is.

Erykah Badu már több mint 20 éve vegán Forrás: Instagram/Erykah Badu

Jessica Chastain egy interjúban ezt mondta: „Nem akarok senkit sem bántani. Egy olyan világhoz szeretnék hozzájárulni, amiben nincsen kegyetlenkedés. Míg ezen a bolygón vagyok, azt akarom, hogy mindenki tudja: hálás vagyok azért, hogy ők is itt vannak, és együtt élünk békében.”

Sokkoló celebdiéták, amiket soha ne próbálj ki

Elképesztő, mi mindenre képesek a celebek, hogy jó formába kerüljenek egy-egy szerep vagy fellépés kedvéért. Ezeket a drasztikus diétákat mi bizony senkinek nem ajánljuk. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.