Ha unod a jól megszokott, már-már túlságosan is normális sportokat, akkor inspirálódj ezekből az agyament feltalálásokból, hátha valamelyiket szívesen kipróbálnád.

Fejelős pingpong

Az asztalitenisz és a fejelés házasításából született meg ez a furcsa sportág, amit Németországban találtak ki. Az asztal nagyon hasonlít a megszokott pingpongasztalhoz, de ezen egy 17,5 cm-es labdát passzolgatnak egyik oldalról a másikra a fejüket használva. A sport már 10 éves, és egyre több rajongója van, sőt már világbajnokságot is szerveztek, ahol nők is nagy számban indultak.

Lábujjszkander  

A 70-es évek Angliájában egy másik őrült versenyt is kitaláltak, mégpedig a lábujjszkandert. Az első világbajnokságot 1976-ban rendezték. Wettonban, a Royal Oak nevű kocsmában tartották a versenyeket 2003-ig, majd Bentley Brook Innbe költöztették. Azóta hivatalos szabályzat alapján rendezik a világbajnokságokat. A szabályok például azt is kimondják, hogy a verseny előtt mindenkinek a lábát át kell vizsgálni. A bőrbetegségek és a hosszú köröm miatt kizárhatják az indulókat. A teljes bevételt beteg gyermekek táboroztatására ajánlják.

Jég alatti jéghoki

A víz alatti jégkorong Ausztriából származik, és egyre több rajongója van az extrém sportok szerelmesei között. Fontos, hogy ez a sport nem összetévesztendő a víz alatti hokival, amit fedett medencékben játszanak, itt azonban egészen másról van szó. Ezt a sportot a jég másik oldalán játsszák búvárruhában egy 8 x 6 méteres pályán. Viszont légzőfelszerelést hivatalosan nem használhatnak, így félpercenként a jégbe vájt lyuknál vesznek levegőt a játékosok. Egy meccs 10 percig tart, utána 10 percig melegednek a sportolók.

Motoros szörf

Az ausztrál kaszkadőr, Robbie Madison próbálhatta ki a vízen siklásra kitalált motort. A veszélyes hullámokról is ismert Tahiti partjainál bevetett, átalakított motor tökéletes hullámlovasnak bizonyult. Ezt bizony mi is kipróbálnák!

Légkajak  

Miles Daisher a legtapasztaltabb bázisugró a világon. Több ezer bázisugrás és ejtőernyős ugrás van már a háta mögött, így nem is csoda, hogy folyamatosan újabb dolgokat talál ki. Ő alkotta meg például a levegőben kajakozást. Egy normál bázisugrásnál testtartástól függően 190–260 km/h közötti sebességek érhetők el. Kajakkal ez 160 km/h-ra csökken, így az ugró több időt tud a levegőben tölteni. Az egyensúlyozás viszont nagyon fontos ebben a sportban, csak tapasztalt ugróknak ajánlott. Miles először hidakról próbálta ki az új technikát, majd engedélyt kapott a repülőből való ugrásra is.