Várandósan mind csak azt kívánjuk, hogy gyermekünk egészséges legyen. Ám vannak esetek, amikor a család, az ultrahangvizsgálat alatt, elkeserítő híreket kap. A sziámi ikrek között is nagy eltérések lehetnek - hogyan vannak összenőve, van-e közös szervük -, melyek nagyban befolyásolják, hogy szét lehet-e őket választani. Most bemutatunk pár esetet, amikor az ikrek „büszkén" vállalták másságukat, sőt, még ebből próbáltak megélni.

1. A valóságshow már a múlté

Abby és Brittany Hensel talán a leghíresebb sziámi ikerpár. Ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy egy ideig saját valóságshow-t tudhattak magukénak. Bár közös testük meglehetősen átlagos méretű, mégis különálló létfontosságú szervekkel rendelkeznek – ez pedig igen meglepő. Mindketten a saját oldalukat irányítják, így például a járást sem volt egyszerű összehangolniuk, de ma már futnak, úsznak, bicikliznek is. Sőt, autót is vezetnek, ehhez pedig külön kellett megszerezniük a jogosítványt. A két hölgy tanárként dolgozik, de csak egy fizetést kapnak.

Abby és BrittanyForrás: Youtube
Íme, a 10 legszörnyűbb születési rendellenesség
Paraziták és mutáns magzatok... Most megismerkedhetsz a legmegdöbbentőbb betegségekkel.

2. Sztárok és rabszolgák egyszerre

Ezek a hölgyek a csípőjüknél és a feneküknél voltak összenőve. Violet és Daisy Hilton születésekor szóba került az elválasztás, de az a századfordulón túl kockázatos lett volna. A két hölgy, bár Hiltonként élt, nem vér szerint viselték ezt a vezetéknevet.

Anyjuk Mary Hiltonnak dolgozott, aki megvette tőle a sziámi ikerpárt. Azonban a gazdag asszony nem emberi szeretetből és jóságból vásárolta meg őket; 21 évet töltöttek fogságban, miközben táncra és énekre „tanították", majd turnézni küldték őket.

A bevétel Hiltonhoz vándorolt, a lányokat pedig gyakran megverte. Mikor elszöktek egy ügyvéd segítségével, bebizonyosodott a fogvatartás és 100 000 dollárt ítélt meg nekik a bíróság. Egy ideig karrierjük szárnyalt, több filmben szerepeltek és önálló előadásuk is volt, ám egy idő után érdektelenné váltak a közönség számára. Egy kis városban telepedtek le Amerikában, egy boltban dolgoztak. 61 éves korukban haltak meg, otthonukban találtak rájuk. Megállapították, hogy a hongkongi influenza végzett velük. Először Daisy halt meg, hozzánőtt testvére csak 2-4 nappal később.

Violet és DaisyForrás: Youtube
Végre megláthatták egymást a fejüknél összenőtt sziámi ikrek
27 órás szétválasztó műtétet végeztek el a koponyájuknál összenőtt, 13 hónapos sziámi ikerpáron. Mutatjuk a részleteket!

3. A testvéri hűség

Margaret és Mary a csípőjüknél voltak összenőve. Ők voltak az első sziámi ikerpár, akik Amerikában természetes szüléssel jöttek világra (1912). 16 évesen elhagyták otthonukat, táncolni, zongorázni, énekelni kezdtek, ebből tartották el magukat. Margaret szerelmes lett, de hiába próbált hozzámenni kedveséhez, ezt akkoriban még minden államban elutasították; mondván, nem voltak hajlandók elfogadni, ami esetleg a hálószobában történhet, egy ilyen kapcsolatban. Később Margaret rákos lett, de a testvérek még az áttétek előtt sem akartak „különválni". Pár perc különbséggel haltak meg. Kérésüknek megfelelően a halálban is együtt maradtak; közös koporsóban temették el őket.

Margaret és MaryForrás: reddit.com

4. Összenövésük gazdagságot hozott

A Tocci sziámi ikrek 1877-ben, Olaszországban születtek. Közös nemi szervvel és emésztőrendszerrel születtek, de minden más szervből volt sajátjuk – kivéve a lábukat, hiszen a derekuktól lefelé voltak összenőve – vagyis inkább onnan fölfelé nevezhetjük őket két különálló embernek. Ami azt illeti, mindegyik iker, csak egy lábat tudott irányítani, és a másikat nem is érezte. Egyes információk szerint sosem tanultak meg járni. Apjuk felismerte, hogy ezzel sok pénzt kereshetnének, így körútra indult a gyerekekkel. Ez annyira sikeres volt, hogy sok további követte – különböző „Freak" műsorokban léptek fel.

20 évesen visszavonultak, Velence közelében vettek egy kis villát és mindketten megnősültek, ami akkoriban nagy közfelháborodást keltett, hiszen köztudott volt, hogy nemi szervükön osztoznak.

Arról, hogy pontosan mikor és miben haltak meg, nincs feljegyzés, de vélhetően 60 éves koruk körül érte őket a halál.

A Tocci ikrekForrás: Wikimedia Commons