Mire jók a színes korrektorok? Így használd őket!

Forrás: Thinkstock -
korrektor szépségápolás smink bőrhiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bizony nincs hibátlan bőr, csak a tökéletességre való törekvésünk, ezért kinek melyik, de a korrektor a nélkülözhetetlen barátunk.

Többféle korrektort találunk a drogériák polcain, amelyek más-más felhasználásra valók. Vannak színes, bőrszínű, stiftes, ceruza, ecsetes, applikátoros, folyékony, krémes, fényvédővel ellátott, lágyan és erősen fedők.

  • Az egyik általános korrektor, amit szinte mindenki használ, az a bőrszínű. A szem alatti terület felfrissítésére használjuk, az az ideális szín, ami egy-két árnyalattal világosabb, mint a jelenlegi bőrszínünk. Tulajdonságát tekintve pedig a legjobb textúra a folyékony, fényvisszaverővel ellátott formula.
Általános korrektor, amit szinte mindenki használ, a bőrszínű korrektor; a szem alatti terület felfrissítésére használjuk Forrás: Thinkstock
  • A bőrhibák elkendőzésére mint a sérülések, a szeplők, valamint a napfoltokra a bőrszínnel megegyező, krémes korrektort érdemes választani, amik erősebb fedést biztosítanak.
  • Pattanásokra, megpattant hajszálerekre a zöld árnyalatú korrektort használd.
Pattanásokra a zöld árnyalatú korrektort használd Forrás: Thinkstock
  • Ha a szem alatti terület sárgás, akkor a lila, ha kékes, akkor narancsos, ha lilás árnyalatú, akkor a sárga színű korrektort alkalmazd. Az eredményes álcázás után tedd fel a bőrszíneddel megegyező alapozót, majd finoman púderezd le.
  • A pigmenthiányos bőr, a vitiligo során a bőr foltokban veszíti el eredeti barnaságát, ezeken a helyeken pigmentmentes, fehérnek tűnő bőr marad. Ezek a fehér foltok bármely életkorban kialakulhatnak, és az is előfordul, hogy valaki ilyen foltokkal születik. Álcázása igényel némi rutint, ugyanis ki kell keverni a színmélységének megfelelő színt a bőrszín, valamint a piros, a sárga és a kék színekből.
A pigmenthiányos bőr álcázása igényel némi rutint, ugyanis ki kell keverni a színmélységének megfelelő színt különböző színekből Forrás: Instagram/labelle.peau
  • Májfoltot a bőrszínnel megegyező színnel lehet álcázni.
  • A rozáceás bőrt, a tűzfoltot egy kevés zöld színű korrektor és a bőrszín keverékével lehet elkendőzni.

Az álcázott területeket érdemes vízálló púderrel és a legvégén sminkfixálóval rögzíteni.

5 dolog, amit a korrektorról tudnod kell

Ha álcázásról van szó, alapvető sminkeszköz. Azt talán már kevesebben tudják, hogy nemcsak az álcázáshoz kiváló, hanem a kiemelésekhez, a frissebb tekintet kialakításához, a karikák eltüntetéséhez, a teltebb, nagyobb, érzékibb ajkak festéséhez. Olvasd el Larion Oscar tippjeit!
Celebek fürdőköntösben - Ez az új street style trend!http://www.life.hu/trend/20170526-celebek-furdokontosben-ez-az-uj-street-style-trend.htmlEddig a fehérneműk felsőrészként, illetve ruhaként való használata, majd a felemás cipők viselése volt a legextrémebb irány a street style vonalon, de még a vörös szőnyegen is. Most viszont újítottak a celebek: a fürdőköntös a legújabb trend! Trend--Marilyn Monroe 7 gondolata a szépségrőlhttp://www.life.hu/trend/20170516-marilyn-monroe-het-gondolata-a-szepsegrol.htmlMa ünnepelné 91. születésnapját az 50-es évek szexszimbóluma és szépségideálja, Marilyn Monroe. A bájos színésznő mindenkit elkápráztatott, pedig a vidám felszín felett szomorú tragédiák árnyékolták be az életét. Születésnapja alkalmából most a női szépségről alkotott gondolatait szedtük össze. Trend--5 dolog, amiért megéri megtanulni sminkelnihttp://www.life.hu/trend/20170515-5-dolog-amiert-megeri-megtanulni-sminkelni.htmlA sminkelés nemcsak néhány termék felhasználása az arcodon, valójában a smink az egyediség és az önkifejezés lehetőségét rejti. Íme 5 dolog Larion Oscar sminkmestertől, ami miatt érdemes elsajátítani a fogásokat! TrendOrigoÍgy sminkelj, ha megjelentek az első apró ráncokhttp://www.life.hu/trend/20170515-igy-sminkelj-ha-megjelentek-az-elso-apro-rancok.htmlNem kell megijedni az első apró ráncok láttán. Még időben vagyunk, hogy lassítsuk a folyamatot. Olvasd el a Larion Oscar szépségápolási és sminktitkait! TrendThinkstockEzért imádjuk a szeplőket! Emeld ki őket a sminkeléskorhttp://www.life.hu/trend/20170509-ezert-imadjuk-a-szeploket-emeld-ki-oket-a-sminkeleskor.htmlHa szeplős az arcod, akkor ne rejtegesd! Most ráadásul nemzetközi szépségtrend lett, láthattuk az idei párizsi divathéten is, hogy a smink központi elemévé vált a szépségpöttyök kiemelése. Trend--A tartós smink 10 titkahttp://www.life.hu/trend/20170509-a-tartos-smink-titkai-larion-oscartol.htmlKi szeretné, ha fél nap után már elmozdulna a sminkje a helyéről? Ez a legrosszabb dolog, amit a sminkelés kapcsán el tudunk képzelni. De nem is kell ennek megtörténnie: a tökéletes előkészítésen múlik minden. TrendThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.