Pataki Zita már nem először szánja rá magát, hogy megkeresse Lakatos Sanyikát. A fiút, aki valamikor a Pataki család tagja volt. 

Zita életében meghatározó élmény volt, mikor gyermekkorában egyszer a családjukhoz került egy karácsonyra Lakatos Sanyika. A 4-5 éves kisfiú intézetben élt, és a szülei vállalták, hogy az ünnepekre magukhoz veszik a kicsit. 

"Édesanyám rengeteg ruhát varrt neki, ő pedig saját készítésű rajzait tette a fa alá. Emlékszem, még sosem evett narancsot, és ahogy rácsodálkozott a karácsonyfára..." - mesélte az időjós. 

Pataki Zita szívesen találkozna az egykor kisfiúval, aki nagyon a szívéhez nőttForrás: RTL Klub

A Pataki szülők elgondolkodtak a gyermek teljes örökbefogadásán, de mint kiderült, a biológiai szülei nem mondtak le Sanyika felügyeleti jogáról, így erre nem volt lehetőség, vissza kellett őt vinni az intézetbe. 

A Class FM műsorvezetőjében azóta is ég a vágy, hogy megtalálja a rég nem látott fiút, aki ma már egy 40 év körüli felnőtt férfi. Másfél éve már egyszer nekifutott a megkeresésének, de akkor nem járt sikerrel. Most újra megpróbálja felkutatni őt: 

"Most újra próbálkozom, remélem a közösségi oldalakon, a médián keresztül sikerülni fog. Ha ő is akarja, a testvéreimmel nagyon szívesen felvennénk vele a kapcsolatot. Kíváncsiak vagyunk arra, hogyan alakult a sorsa, lett-e családja, mivel foglalkozik, és ki tudja, talán újra barátok, akár egymás fogadott családja lehetnénk" - írta meg a Best.