Nem egészséges a tanga viselése

tanga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kevés olyan megosztó ruhadarab van mint a tanga. A nők egy része alig várja már, hogy kimenjen a divatból: ők szexinek de kényelmetlennek tartják. Mások szerint a legpraktikusabb viselet, de vannak, akik akkor sem húznák magukra, ha fegyvert szegeznének a halántékukhoz. Nos, a falatnyi bugyi esztétkai mibenléte ízlés dolga, ám az, hogy egészségileg mit okozhat, ha ezt részesíted előnyben, azok tények. 

Bár kevés olyan női fenék van, amelyen valóban jól mutatna a tanga, jó néhány éve boldog-boldogtalan viseli, abban a hitben, hogy így kívánatosabb lesz a hátsója. Nos, az nem lesz, viszont nem kis kockázatot rejt a fenékbe bevágó szűk alsónemű viselése. A szakemberek szerint egyenes átjárhatóságot biztosít a végbél és hüvely között, utat ad a kólibaktériumnak, ami különféle betegségeket képes okozni, például gasztroenteritiszt, húgyúti fertőzéseket és meningitiszt. A tanga szabása miatt folyamatosan elmozdul a nap folyamán a végbélnyílás, a hüvely és a húgycső között, így a bélben normálisan előforduló E. Coli baktérium kerülhet a bugyi hátsó részére, innen pedig egyenes út egy fertőzés.

Forrás: Thinkstock

A szakemberek azt javasolják, jobban tesszük, ha a hálószobában viseljük a tangát (és nem alváshoz), napközbenre pedig jól szellőző, pamutból készült alsóneműt javasolnak, amelyekből szintén számos szexi fazon létezik. Ha azonban mindenképpen a tangára esik a választás, az sosem műszálból készült legyen. A műszálas anyag miatti izzadás melegágya a betegségeknek.

Tanga: pro és kontra

A tangakérdés kapcsán megkérdeztünk néhány lányt, hogy viseli-e ezt a ruhadarabot. megdöbbenésünkre a 110 kilós Esztert egyáltalán nem zavarja, hogy bevág a fenekébe az alsóneműje. Szerinte ez a legkényelmesebb fehérnemű. Testvére, Edina azonban soha nem venne fel tangát: "Olyan olcsó prolis kinézetű, és még csak nem is szexi" - vélekedik. Anna a tökéletes alakjával egyértelműen a tangát választja, bár ő bevallja, az utóbbi években gyakran volt húgyúti fertőzése, és hozzátette, még soha nem hallott arról, hogy a tangaviselés egészségtelen lenne, Edit pedig, aki szintén tangapárti, még soha nem betegedett meg divatkövetése miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.