Így rázta fel Tenerifét Kanti Bogi fitneszedző - Interjú!

Forrás: Facebook/Boo Kanti Calisthenics -
fitnesz sport edzés fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kanti Boglárka Tenerifén alapította meg a WBPF világszövetségének spanyol szárnyát, és csapatával már egy Európa-bajnokságot is megszervezett. De miért választotta éppen a fitneszt, miért kezdett el versenyezni, és hogyan került Tenerifére? Ezekről faggattuk a gyönyörű edzőt.

Mikor kezdtél el komolyabban foglalkozni a sporttal?

Világéletemben sportoltam, de csak hobbiszinten, komolyabban elég későn, 30 évesen kezdtem el edzeni. A fitneszterembe akkor mentem le először, amikor végleg le akartam számolni a súlyproblémáimmal. Amikor már napi szinten edzettem, és teljesen beleszerettem a sportágba, barátaim tanácsára elmentem az IWI edzői képzésére. Itt ismerkedtem meg Bánkúti Gabival, aki ezek után sokáig az edzőm is volt, és felkészített a versenyeimre.

Kanti Bogi Forrás: Facebook/Boo Kanti Calisthenics

Miért épp a fitnesz?

A fitneszt, mondhatnám, a női hiúságom miatt választottam, ugyanis nem voltam megelégedve az alakommal, és szó szerint építeni akartam a testemet, formálni akartam magam. A legtöbb sport egészséges ugyan, de a fitnesszel genetikai adottságokon is változtatni tudunk.

Milyen versenyeken indultál?

Miután elvégeztem az IWI edzői képzését, engem is bevettek a tanári gárdába. Ekkor határoztam el magam a versenyzés mellett. Egy edzőnek a versenyzés olyan, mint egy fodrásznak a mesterdiploma. Meg akartam mutatni én is, hogy képes vagyok rá! Első versenyem hatalmas élmény volt, amit meg is nyertem. Ezek után számos magyar versenyen indultam, habár nem akartam kifejezetten fitneszmodell-karriert, minden évre jó motivációt jelentettek ezek a versenyek, és sikerült szép eredményekkel zárnom őket. Közben persze edzőként is dolgoztam, de mivel mindig is külföldre vágytam, csak ideiglenes terveim voltak itthon.

Forrás: Facebook/Boo Kanti Calisthenics

Miért és mikor költöztél ki Tenerifére?

Tenerifére valójában csak nyaralni mentem, végül a sors kifürkészhetetlen útjai úgy hozták, hogy itt maradtam. Bejártam a fél világot, soha nem gondoltam volna, hogy pont itt fogok letelepedni. Edzésiemet itt is folytattam, és edzőként is tevékenykedtem, majd Buanits Ildikó megkeresett, és felkért a WBPF spanyol szövetségének megalapítására.

Hogyan lettél a spanyol WBPF elnöke?

Hatalmas kihívást es motivációt éreztem, miután Ildikó megkeresett, és egy magyarországi tárgyalás után pontot is tettünk az ügy végére: elindult a WBPF Spain szövetség megalapítása, amiben fentről biztos, hogy segítő kezet kaptam, hisz ekkor még a nyelvet sem beszéltem. Mégis minden akadályt sikeresen leküzdve, elkezdtük a munkát, és megrendeztük az első versenyünket, az International Open Cupot 2016-ban. A nem várt nehézségek ellenére sikerült a versenyt nagyon nívós helyszínen megrendezni, és végül fantasztikusan alakult, olyannyira hogy nem sokkal később Ildikó újabb felkérésére megkaptuk az Eb szervezési jogát. Ez volt az igazán nagy falat, de nem lehetett rá nemet mondani.

A 2017 tavaszán megrendezett Eb-re már több mint 100 versenyző regisztrált Európa országaiból. A hatalmas háttérmunka meghozta az eredményt, és Horváth Ádámmal, a szövetség technikai fejével napi 10 óra munka mellett bebizonyítottuk, hogy magyarként Tenerifén képesek vagyunk rá: megcsináltuk, és kijelenthetem, hogy szakmailag nézve is hibátlan volt.

Forrás: Facebook/Boo Kanti Calisthenics

Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

A jövőt illetően a spanyol nyelv tökéletes elsajátítása az elsődleges célom, és természetesen a szövetség megismertetése az országban. Ezenkívül a jövő nemzedékének oktatására is szeretnénk nagy hangsúlyt helyezni. A sport hihetetlen küzdeni akarást és motivációt ad, ami a fiatalok számára elengedhetetlen.

Titkos összetevővel készül az év jégkréme - Recept!http://www.life.hu/ez-zsir/20170720-kaves-kokuszos-jegrem-recept-a-forro-nyari-napokra.htmlEgy könnyű, ízvilágában mégis gazdag, jeges, frissítő édesség az, amire ezeken a tikkasztó nyári napokon szükségünk van. Mutatunk is egy nagyszerű, egészséges receptet, aminek egy igencsak speciális összetevője is van! Ez Zsír!ThinkstockSztárok, akik étkezési zavarokkal küzdöttekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170720-sztarok-akik-etkezesi-rendellenesseggel-kuzdottek.htmlA mai világban elképesztően nagy a nyomás a celebeken, hogy tökéletesen nézzenek ki. Ez a megfelelési kényszer könnyen testképzavarokhoz, majd étkezési rendellenességekhez vezethet. Ők azok a sztárok, akik beleestek ebbe a csapdába, de szerencsére azóta már egészségesen élnek. Ez Zsír!--Önbizalomtuning: bikinis plus size lányok, akik bátran vállalják a testükethttp://www.life.hu/ez-zsir/20170717-bikinis-plus-size-nok.htmlÁllandóan azon aggódsz, hogy a pluszkilóid vagy a narancsbőröd miatt hogy fogsz kinézni a strandon? Vegyél példát azokról a plus size lányokról, akik teljes önbizalommal és boldogan vállalják a testüket bikiniben is. Ez Zsír!--5 étel, amit azonnal hagyj el az étrendedből! Megmutatjuk, mire cseréld őkethttp://www.life.hu/ez-zsir/20170531-5-etel-amit-azonnal-cserelj-le-az-etrendedbol.htmlMár ha csak néhány alapanyagot lecserélsz az étrendedből, azzal is fontos lépést tehetsz az életmódváltás felé. Egy hosszú út első lépése lehet, ha ezeken az apróságokon változtatsz. Ez Zsír!--Így ne hízz el a nyaralás alatthttp://www.life.hu/ez-zsir/20170606-ne-hizz-el-a-nyaralas-alatt.htmlA sok munkát, a rengeteg edzést és az étkezésre való odafigyelést egy csapással teszik tönkre a lustálkodós nyaralások. Úgy érezzük, ekkor végre minden szempontból elengedhetjük magunkat, így az étkezésben is sokszor túlzásba eszünk, így akár 5 kilót is felszedhetünk a pihenés alatt. Erre a néhány apróságra figyelj, és garantáltan nem fogod pluszkilókkal zárni a nyaralást. Ez Zsír!--Pink ombre smoothie: a legdögösebb nyári italhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170606-pink-ombe-smoothie-a-legdogosebb-nyari-ital.htmlHa valami igazán különleges italt szeretnél készíteni a vendégeidnek, akkor ezt a pink ombre smoothiet ajánljuk, ami látványra és ízre is igazán különleges, ráadául csupa egsészéges alapanyagból készül. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.