posta2017
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy új otthon kiválasztása és a régi eladása épp elég stresszes, de ezt még megkoronázza a költözés is. Segítünk, hogy ne kövess el dühítő és az új otthon kiélvezését megnehezítő hibákat!

Nem jelented be, hogy megváltozott a lakcímed

Amikor új helyre költözöl, bizony új lakcímkártyát kell csináltatnod, a gyereknek pedig új diákigazolványt – akkor is, ha nem kell iskolát váltania, de ez ritkán fordul elő, így az átíratást, még a tényleges helyváltás előtt el kell intézned.

Az új lakcímedet be kell jelentened például a bankodnál és a munkahelyeden is. Amennyiben vállalkozó vagy és a költözéssel változik a székhelyed is, úgy nem csak bejelentési kötelezettséged lesz, de például új pecsétet is kell készíttetned.

Amikor új helyre költözöl, bizony új lakcímkártyát kell csináltatnod, a gyereknek pedig új diákigazolványt Forrás: Thinkstock

Nem foglalkozol a számlákkal

Érdemes megnézned, hogy a tévé és az internet előfizetésed átvihető-e a másik helyre – hiszen ez a legegyszerűbb megoldás. Amennyiben ez nem járható út, úgy gondoskodnod kell a lemondásáról és az új helyen történő bekötéséről. A közüzemi számlákról se feledkezz meg! Ezeket a régi és az új lakhelyeden is át kell íratnod.

Hagyod a leveleidet illetéktelen kezekbe kerülni

Kell némi átfutási idő, míg az összes ismerősöd és hivatal „feldolgozza”, hogy megváltozott a címed. Te sem szeretnéd, ha egy idegen olvasná a neked címzett leveleket, ugye? Egyszerűen elkerülheted ezt, ha a postán kéred leveleid átirányítását, valamint jelzed újság-előfizetéseid új címre való kézbesítését.

Kell némi átfutási idő, míg az összes ismerősöd és hivatal „feldolgozza”, hogy megváltozott a címed, ezért érdemes erre az időre átirányítani az új címedre a leveleidet Forrás: Thinkstock

Úgy gondolod, még ráérsz

Ez épp úgy vonatkozhat a dobozok beszerzésére, mint a csomagolásra vagy a költöztető cég megbízására. Nem érdemes halogatni, de túl korán se kezdj bele, mert senki se szeret hetekig dobozokat kerülgetve élni.

Nem csomagolsz rendszerezve

Érdemes szobánként becsomagolni, minden dobozra ráírni a tartalmát, összeszámolni és összeírni a költöztetésre szánt csomagokat, bútorokat. Ezek rengeteg időt és felesleges aggodalmat spórolnak majd meg neked. Amikor az új otthonodban a káosz helyett pontosan tudod, hogy hová mit kell tenned, nos, az felbecsülhetetlen.

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.