Az elmúlt években rengeteg kihívás terjedt el az Instagramon. Sajnos nagy részüknek vagy semmi értelme nem volt, vagy egyenesen negatív üzenetet közvetítettek. Ilyen volt például a Kylie Jenner kihívás, de a fitnesz területéről is több példát tudunk hozni. Következzenek ezek!

Bikinihíd

Egy igazi nyári kihívásról van szó, a legmenőbb ugyanis a strandon fekve elkészíteni. A lényege, hogy a csípőcsont magasan kiemelje kétoldalt a bikinibugyit, így a bugyi és a has között egyfajta rés, azaz híd alakuljon ki. Talán a legigazibb fajtája az, amikor a szeméremdombon éppen hogy érintkezik a bőr a bugyival, két oldalon mellette viszont ott van a rés. 2015 nagy trendje szerencsére ma már csak egy rémálom.

Forrás: Instagram/lapeopleart, frankdillinger

Combrés

Nemsokkal a bikinihíd után született meg a combrés kihívás. Lényege, hogy olyan vékonyka lábakat villants, ami között még egy nagy adag szünet is van. Érdekes, mert ebben szerintünk semmi vonzó nincs, ráadásul alkati kérdés is, hogy valaki el tudja-e érni ezt a fajta combrést. Ennek ellenére sokan kezdtek őrült diétába, hogy ők is megmutathassák a combjuk közötti semmit, egy cég pedig a combrésékszert is kitalálta. Nem véletlen, hogy a pozitív tesképért küzdő modellek és bloggerek elítélik az Instagramot: a testünkkel szembeni irreális elvárások tényleg komoly önértékelési és testképzavarhoz vezethetnek.

Forrás: Instagram/my_skinny_legs

Köldögfogás  

2015-ben a soványság és a hajlékonyság fokmérője az volt, hogy meg tudod-e érinteni a köldöködet úgy, hogy a hátad mögött átfogsz. Ha nem tudsz kellően kitekeredni, akkor bizony nem felelsz meg: nincs elég jó alakod. A borzalmas kihívás, ami szintén nagy veszéllyel van a fiatalokra, Kínából indult el, de sajnos Európát és Amerikát is letarolta, anélkül, hogy a fiatalok tisztában lettek volna azzal, mennyit árthatnak maguknak egy ilyen kihívással.

Forrás: Instagram/jenmacedo, z.enomoto

A4-es papír

Ezt a kihívást már a 2016-os év hozta el nekünk. A cél ebben az esetben az volt, hogy a derékbőség ne legyen nagyobb egy A4-es papírnál. A kihívás Kínából indult világhódító útjára, hogy tinilányok ezreinek mutasson rossz példát önmagunk elfogadásáról. Kevés olyan alakú nő van, aki megfelel ennek az A4-es, ideálisnak kikiáltott méretnek. Ráadásul ez nem is a nőies forma, szóval semmiképpen se tűzzetek ki hasonló célt. 

Forrás: Instagram/lissarusher

Bordavillantás

Volt, hogy a kilátszó bordák az evészavarok, a túlzott soványság jelképei voltak, most azonban, 2017 nyarán szépségideál lett belőle. Érdekes módon ez most nem Ázsiából indult, és nem is elsősorban az átlagos Instagram-felhasználók köréből, hanem a celebektől. Nicole Scherzinger, Kourtney Kardashian és Bella Hadid is megvillantották már kilógó bordáikat a strandon heverészve.

Forrás: Instagram/javillanueva67, kiraly_aliz
Az igazság az Instagram-képek mögött! Egy blogger leleplező vallomása
A social media korában minden eddiginél jobban manipulálhatóak lettek a képek, ennek következtében ráadásul bárki bárminek eladhatja magát. Bárki könnyen lehet például bomba nő, olyannak állítod be magad, amilyennek csak szeretnéd. Ezt sokan ki is használják, így lesz a social media a rengeteg ferdítés, az álcák, a tökéletesség illúziójának útvesztője. A leleplező képekért kattints ide!