Lesd el Elle Macpherson étrendjét! Ettől ilyen dögös az 53 éves modell

Forrás: The Super Elixir -
modell Elle MacPherson étrend egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem véletlen, hogy Elle Macpherson beceneve "A Test", hiszen tényleg ő a legcsodásabb testű nő, akiről egyszerűen nem lehet elhinni, hogy már 53 éves. Érdemes ellesni, milyen étrendet követ a modell.

Elle Macpherson az optimális pH-egyensúly megtartására törekszik az étrendjével. A savasodás elkerülése érdekében lúgosító ételeket fogyaszt. Éppen ezért kerüli a vörös húsokat, a tejtermékeket, a cukrot, a feldolgozott élelmiszereket, amelyek hozzáadott adalékanyagokat tartalmaznak.

A modell orvosa, Simone Laubscher azt javasolja, hogy az étrend kapcsán a 80-20 százalékos felosztást kövessük. 80%-ban együnk lúgosító ételeket, fehér rizs helyett amarantot vagy quinoát, marha helyett lazacot. 20%-ban pedig meg lehet enni, amit éppen megkívánunk, például egy kis csokifagyit vagy bort.

Elle Macpherson Forrás: The Super Elixir

A pH egy olyan mérőszám, amellyel a testnedveink sav- és lúgháztartását mérhetjük. Ezt az értéket egy nullától tizennégyig terjedő számskálán jelzik: 7-es pH-júak a semleges oldatok, ettől az értéktől lefelé egyre savasabb, felfelé haladva viszont egyre lúgosabb az oldat. Szervezetünkben a lúgok a megújulást, míg a savak a lerakódások képződését segítik elő. A lerakódások számtalan betegséghez vezethetnek, ha hosszú távon nem változtatunk a kémhatáson, a kellemetlenségek az emésztési zavaroktól egészen a súlyos mozgásszervi megbetegedésekig is eljuthatnak.

Reggeli

Két kedvenc reggelije is van: az egyik omlett spenóttal és avokádóval, a másik lenmagpuding mandulatejjel és bogyós gyümölcsökkel.

Ebéd

A modell alig eszik csirkét és más húsokat, halat viszont rengeteget fogyaszt. Kedvenc ebédje a lazac citrommal, olívaolajjal, céklasalátával és gyöngyárpával.

Forrás: Instagram/ellemacphersonofficial

Vacsora

A nap utolsó étkezésében is preferálja a halat. Ekkor tengeri sügért eszik görög salátával, a tetején kecskesajttal vagy halloumival.

Nassolnivaló

Nassolni bizony mindenkinek kell, de ezt is meg lehet oldani egészségesen. Elle Macpherson ilyenkor datolyát eszik, és egy csésze zöld teát iszik hozzá. Általában tízóraira vagy uzsonnára fogyasztja.

Smoothie

Naponta egy smoothie is szerepel a modell étrendjében. Ezt mandulatejből, bogyós gyümölcsökből és egy banánból készíti el.

Az étkezések között a 3 liter víz elmaradhatatlan. Ez az egészséges életmódjának alapja.

Forrás: The Super Elixir

Az emberi szervezet 70%-át víz teszi ki: ez felel az anyagcseréért és vérkeringésért, a méregtelenítésért és testünk hőszabályozásáért. De a szép bőrnek is elengedhetetlen feltétele testünk belső hidratálása, ráadásul az esetek túlnyomó többségében a fáradtságot és a fejfájást éppen a dehidratáltság okozza.
Ha mindennap elég vizet innánk, a méreganyagok hamar kiürülnének a szervezetünkből, sokkal fittebbek, energikusabbak lennénk. Az egészséges életmód első lépcsője, hogy odafigyelünk arra, mennyi vizet fogyasztunk.
Furcsa celebdiétákhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170814-furcsa-celebdietak.htmlA hollywoodi hírességek sokat vállalnak azért, hogy mindig jó formában legyenek, vagy éppen egy szerep kedvéért alakítsanak a testükön. Olykor-olykor hajmeresztő diétákra is vállalkoznak, amik pedig nem a legjobb alternatívák a testünk számára. Nézzünk néhány furcsaságot! Ez Zsír!OrigoTúlságosan elfoglalt vagy? Próbáld ki az 1 perces edzést!http://www.life.hu/ez-zsir/20170810-ha-tulsagosan-elfoglalt-vagy-probald-ki-az-1-perces-edzest.htmlAlig van időd beiktatni a napi menetrendedbe az edzést? Mégis szeretnél mozogni, fogyni, vagy éppen erősödni és fitt lenni? Próbáld ki a napi egyperces edzést! Ez Zsír!--Vegán fagyi avokádóval: ezt a receptet imádni fogod!http://www.life.hu/ez-zsir/20170811-vegan-fagyi-avokadoval-recept.htmlKorábban is mutattunk már egészséges jégkrémrecepteket, de most egy igazán speciális következik. Ez a vegán csokifagyi ugyanis avokádóval készül! Mutatjuk is a receptet! Ez Zsír!--Ezek a sztárok kedvenc ételeihttp://www.life.hu/ez-zsir/20170801-ezek-a-celebek-kedvenc-egeszseges-etelei.htmlMilyen élelmiszerekben hisznek a celebek? Miből nyerik a vitaminokat és az ásványi anyagokat? Mivel őrzik meg alakjukat? Íme, Justin Timberlake, Jennifer Aniston és Demi Lovato konyhatitkai! Ez Zsír!--Átlagos egyetemistából fitneszmodell! Balha Gabi inspiráló történetehttp://www.life.hu/ez-zsir/20170731-eletmodvaltassal-lett-fitneszmodell-balha-gabriella.htmlEgy spanyolországi ösztöndíj rángatta ki az addigi átlagos hétköznapokból Balha Gabit. A mekizős, éjszakázós, rohanós napokat felváltotta a tengerparton kocogás, a testi, lelki feltöltődés. Hazatérve sem adta fel, elindult azon az úton, ami kívül és belül is átformálta, és mára életmóddá vált számára. Inspirálódj Gabi történetével! Ez Zsír!--Az igazság az Instagram képek mögött! Egy blogger leleplező vallomásahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170731-az-igazsag-az-instagram-kepek-mogott.htmlA social media korában minden eddiginél jobban manipulálhatóbbak lettek a képek, ennek következtében ráadásul bárki bárminek eladhatja magát. Bárki könnyen lehet például bombanő, olyannak állítod be magad, amilyennek csak szeretnéd. Ezt sokan ki is használják, így lesz a social media a rengeteg ferdítés, az álcák, a tökéletesség illúziójának útvesztője. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.