Arcbőrünk sokat elárul rólunk: hogy mennyire szeretjük és ápoljuk a testünket, illetve éveink számáról is tanúskodik. Ezért érdemes nagyon vigyázni rá, hogy sokáig fiatalos, feszes és üde maradjon a testi-lelki összhang érdekében. 

Bőrünk szépségét elsősorban megőrizni kell, nem pedig visszanyerni. Éppen ezért már fiatal korban is érdemes odafigyelni nemcsak arra, hogy milyen kozmetikumokat használunk, hanem arra is, milyen életmódot követünk. A bőrfeszesség megtartásának egyik legtermészetesebb módja a rendszeres mozgás, sportolás, illetve fontos a helyes, vitaminokban gazdag táplálkozás, és a bőséges folyadékbevitel. Kerülni kell az alkoholt, a cukros üdítőket, a fehér kenyeret.

Ami a szépségápolást illeti, nagyon fontos lépés a napi rutin elsajátítása és rendszeres alkalmazása. Bőrtípusunknak megfelelően naponta reggel és este tisztítsuk meg a bőrünket, hidratáljuk nappali és éjszakai készítményekkel, használjunk szemkörnyékápoló krémeket. Kényeztessük bőrünket fátyolmaszkokkal, melyek pillanatok alatt feltöltik energiával az arcunkat. Nappal érdemes külön fényvédőt használni, még ha nem is napozás a cél. Radírozzuk le bőrünket hetente egyszer, külön kezeljük az arcra és az ajakra való radírokat. Használjunk feszesítő hatású testápolókat, olajokat, és a dekoltázsra is gondoljunk.

Hidratáljuk bőrünket nappali és éjszakai készítményekkel, használjunk szemkörnyékápoló krémeketForrás: Thinkstock

A legtermészetesebb feszesítő a narancsvirág- vagy a jázminillóolaj, látványosan feszesítenek, és kellemes illattal ajándékoznak meg. A leghatásosabb bőrfeszesítők természetesen a különböző kozmetikai kezelések, amik hatását megtarthatjuk a napi krémekkel, olajokkal. Bőrpuhító és bőrfeszesítő hatású készítmény a méhviasz, a mandula- és az avokádóolaj. Az öregedési foltok ellen hatásos az édesfa- és a rizskorpakivonat. Intenzív táplálásra, a rugalmas szép bőr megtartásához az aloe vera, a zöld tea és az E-vitaminos krémek kiválóan alkalmazhatók. Tág pórusokra, valamint természetes bőrfehérítőnek a medveszőlőt érdemes kipróbálni. Jó, ha tudod, milyen a bőrtípusod, és annak megfelelően tudod megválasztani a kozmetikumokat. Ha bizonytalan vagy, érdemes szakemberhez fordulni.

Ha már a szakembereknél tartunk, havonta egyszer nem árt egy alapos tisztítás a kedvenc kozmetikádban. Évszakváltásoknál érdemes lecserélni az arckrémedet is, ebben is hasznos lehet a hozzáértő segítség. A szép bőr megtartása nem lehetetlen, csak napi kényeztetésre van szükség, ami jót tesz a lelkednek is.

Kulisszatitkok - Ezek a sztárok rejtélyes szépítőtechnikái
A nagy eseményeken, amikor ezer objektív és száz kamera szegeződik a sztárokra, akkor bizony a legjobb formájukban akarnak tündökölni, amihez különböző technikákat vetnek be. Hogy mik azok? Mutatjuk őket!