Későn jött el a nagy szerelem az 53 éves Monika életében, és ugyan voltak gyermekeik, mégis úgy döntöttek, hogy családot akarnak: a béranya mellett tették le a voksukat, de itthon nem volt erre lehetőségük. 

Több gyermeke is van már az 53 éves Monikának, és most újabb kettővel bővült a család, egy ikerpárra. Monika azonban nem nagymama lett, hanem újra anyuka! Későn érkezett el az újabb nagy szerelem az életében, ezért vállalkoztak újra a gyerekre, de nem ment könnyen. 

Ikrei szölettek az 53 éves magyar nőnek - Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

"Kései világrengető szerelem az oka, mindkettőnknek volt már korábban családja, magától értetődő volt, miután egymásra találtunk, hogy közös gyermeket szeretnénk. Próbálkoztunk természetes módon, orvosi segítséggel, míg végül beláttuk, hogy a lombikprogram és a dajkaanyaság az egyetlen járható út. Ha rajtam múlt volna, megszülöm Adélt és Danit is, láttunk már hozzám hasonló korú kismamát, de az egészségi állapotom miatt lebeszéltek az orvosok" - árulta el a Blikknek az anya, aki itthon nem talált rá a megfelelő megoldásra. "Amerikában, Angliában, Görögországban és tőlünk keletre, például Grúziában szigorúan szabályozva, rendezetten működik, csak nálunk van joghézag. Muszáj volt külföldre mennünk" - árulta el az anya, aki a grúz béranyákra egy ügynökségen keresztül talált rá, akik mindent megszerveztek: orvosi vizsgálatokat, beültetést, honosítást. Itthon azonban nem ismerik el őt a gyerekek édesanyjaként. "Grúziában az anyakönyvi kivonaton én szerepelek a gyerekek édesanyjaként. A magyar törvények azonban csak a páromat ismerik el törvényes szülőként, engem nem. Az itthoni iratokra a gyerekek édesanyjaként a grúz dajkaanyák kerülnek, amíg nem változik a jogi szabályozás, ezt muszáj volt elfogadnunk. A korom miatt valószínűleg örökbe sem fogadhatom a saját babáimat, így amíg a törvény nem változik, csak a gyámjuk lehetek" - mondta Monika a Blikknek, de azt nem árulta el, mennyibe került konkrétan a procedúra. Mindössze annyit mondott, egy baba születése nagyjából egy panellakás árába kerül.