Évekig rendszertelenül sportolt, és az étkezésére sem figyelt oda. Henriett 70 kilósan ébredt rá, hogy nagyon rossz úton halad. A fáradékonyságon át a hajhullásig többféle tünetet tapasztalt, ami a rendszertelen életvitel következménye volt. Az önbizalma és a kitartása nem sokkal később azonban megingathatatlan lett. Ismerd meg a történetét!

Hogyan éltél az életmódváltásod előtt? 

A sport 18 éves korom óta jelen van az életemben. Nem versenyszerűen sportoltam, csak a magam kedvére emelgettem a "vasat": nem intenzíven, nem ilyen tudatosan, és kisebb-nagyobb szünetekkel. Egy ilyen, 1-2 éves szünet után, 2017 januárjában kezdtem el az életmódváltást. Ekkor találtam rá a BBG-re, ami egy remek, otthon is végezhető, 12 hetes edzésprogram. Ráadásul hazánkban is szuper BBG-s közösség alakult ki, így a lendületből és motivációból nem volt hiány. Persze nemcsak az edzéseket rendszeresítettem, az étrendemet is átalakítottam. Az életmódváltás előtt ugyanis mindig azt ettem, amit csak megkívántam, persze sokszor a szénhidrátdús, zsíros és cukros ételeket részesítettem előnyben.

Henriett amellett, hogy rendszeresítette az edzéseket a mindennapjaiban, életmódot is váltottForrás: Sz. Henriett

Mi döbbentett rá arra, hogy változtatnod kell? 

70 kiló voltam, amikor ráeszméltem, hogy nem érzem jól magam a bőrömben, a testemben. Fáradékony és aluszékony voltam, gyakran rossz volt a közérzetem, hullott a hajam, ráadásul nem szerettem tükörbe nézni. Mindig is szerettem alakhangsúlyosan öltözködni, de az itt-ott kibuggyanó párnácskák miatt zsákszerű ruhákkal takargattam magam.

 

Mindig is küzdő jellem voltam, imádom feszegetni a határaimat, kilépni a komfortzónámból!  

Egyszerűen szerettem volna bebizonyítani önmagamnak, hogy meg tudom csinálni és nekem is lehet kockás hasam. 

Végig ennyire motivált voltál? 

12 kilótól sikerült megszabadulnom pár hónap alatt, és ahogy a kilók szaladtak lefelé, úgy nőtt az önbizalmammal együtt a kitartásom is, ami még keményebb munkára és megingathatatlan akaratra ösztökélt. Itt már tudtam, hogy nincs megállás, így soha nem is voltam mélyponton. 

Mi a fogyásod titka? 

Szerintem az a lényeg, hogy mindenkinek meg kell ismernie a saját testét. Minden ember más, így mást kíván meg a szervezete, más mozgásformával és más diétával érheti el a kívánt alakot.

,,Minden ember más, így mást kíván meg a szervezete, más mozgásformával és más diétával érheti el a kívánt alakot" - vallja HenriettForrás: Sz. Henriett

Mennyit és milyen edzéseket végzel most? 

Mozgás tekintetében elég rosszul tűröm a monotonitást, ezért

igyekszem úgy összeválogatni az edzéseimet, hogy az mindig elég változatos legyen, és állítson új kihívások elé.

Ez ad kellő motivációt a folytatáshoz. Leginkább otthon végezhető, saját testsúlyos, illetve súlyzós HIIT edzéseket végzek heti öt alkalommal. Igyekszem mindig egy fokkal feljebb lépni az edzettségem szintjén, így a komfortzónám elhagyásával fizikálisan és mentálisan is egyaránt tudok fejlődni. 

Milyen étrendet követsz? 

Az étrendem most már fehér húsokból (csirke, pulyka, hal), zöldségekből, válogatott szénhidrátokból és zsírokból, délelőtti gyümölcsfogyasztásból áll. Persze nem élek aszkétaként. (nevet) Nem vonom meg magamtól az édességek okozta örömet sem, hiszen ma már rengeteg kiváló diétás receptet találhatunk, amiket nagyon is megéri kipróbálni. 

Hogyan változott meg az életed az életmódváltás miatt?

Most olyan dolgokat is meg tudok csinálni, amiket utoljára kb. 7 éves koromban tettem tesiórán. (nevet) De nemcsak energikusabb és fittebb lettem tőle, megtapasztaltam, hogy a sport mentálisan is támogatja a szervezetünket. Azon túl, hogy javult a koncentrációm, koordinációm, a jellembéli változások, mint a tudatosság, kitartás, alázat, következetesség és nem utolsósorban az elismerő pillantások okozta jóleső érzés mind arra inspirál, hogy folytassam! A mozgás tényleg szabaddá tesz!

Henriett az életmódváltása óta fizikailag és mentálisan is energikusabb, fittebb lettForrás: Sz. Henriett

Vannak esetleg céljaid, terveid a fitnesz területén? 

Fitnesz? Jó kérdés! Ha most újrakezdhetném az életem, egész biztosan szívesen kipróbálnám magam a fitnesz világában! Na jó, ez most kicsit úgy hangzott, mintha a saját nagyim lennék! Pedig még csak 43 éves vagyok, szóval még bármi lehet! (nevet)

Oszd meg te is a történetedet!
Ha te is szívesen megosztanád másokkal, miért és hogyan váltottál életmódot, írj nekünk egy üzenetet az info@life.hu e-mail címre.