Melissa Ohdent az anyja ötnapos sóoldaltos kúrával akarta elvetetni, amikor nyolc hónapos terhes volt. A baba azonban túlélte, és ma már 40 éves családanya.

Melissa anyja azt hitte, hogy gyermeke meghalt, amikor az azóta már betiltott sóoldatos kúra után elvetélt 1977 augusztus 29-én. A kicsi azonban túlélte a szörnyűségeket, és már 20 éve kutatja, hogy mi történt vele. Megtudta, hogy az életét egy nővérnek köszönheti, aki meghallotta halk nyöszörgését az egyik kórházi kukából. Melissa mindössze 1,3 kilót nyomott a születésekor. A baba sárga volt, és légzési problémái voltak, az orvosok azt gondolták, hogy látás- és hallássérült lesz felnőtt korában, ha egyáltalán életben marad.

Melissa OhdenForrás: Melissa Ohden

Pár órával később a főnővér azt mondta a beosztottjainak, hogy hagyják meghalni a babát - mint kiderült, ez a nő a saját nagyanyja volt. Melissa édesanyja 19 éves korában esett teherbe, és a főnővér nagymama volt az, aki lányát abortuszra kényszerítette, mert nem nézte jó szemmel lánya főiskolai szerelmét. A kismama azonban annyira be volt gyógyszerezve az abortuszkor, hogy nem vette észre: a babája életben van.

Melissa szerencsére életben maradtForrás: Melissa Ohden

Melissát, aki ma Missouriban él, három hónapos korában fogadta örökbe az Ohden család. Az egészségügyi problémái öt éves korára teljesen rendeződtek, ma pedig már boldog családban él, két kisgyermek édesanyja. Az szülőanyjával való találkozása nagyon megrázó volt számára, előtte három évig csak cseteltek egymással - írta a DailyMail.